Societat

Cinc activistes de la PAH acusats d’ocupar una oficina del banc Santander a Lleida l’any 2016 accepten pagar 200 euros

Dos acusats més no s’han presentat al judici que s’ha celebrat al penal 2 de Lleida

El jutjat penal 2 de Lleida ha acollit aquest dilluns el judici contra set activistes de la PAH acusats d’haver ocupat, el 3 de març de 2016, l’oficina que el Banc Santander té a la rambla Ferran de Lleida. Dos d’ells, entre els quals el raper Pablo Hasél, no s’han presentat al judici. Els altres cinc sí que s’han presentat i han reconegut els fets per aconseguir una rebaixa de la pena ja que les acusacions els demanaven multes d’entre 2.700 i 6.300 euros inicialment.

Finalment, però, tant la fiscalia, com l’acusació particular i la defensa han acordat demanar per a cadascun d’ells una multa de 200 euros; per a sis d’ells per un delicte de desordres públics i per a l’altre per un delicte de lesions ja que estava acusat d’haver colpejat el guarda de seguretat de l’entitat. L’acord inclou que aquest activista, a més, haurà de pagar una indemnització al guarda de seguretat de 1.820 euros, una quantitat també pactada a la baixa ja que inicialment se li demanaven 2.800.

Abans del judici, una vintena de membres de la PAH s’han concentrat a la plaça Sant Joan de la capital del Segrià per donar suport als acusats. Tant a la plaça com davant els jutjats han desplegat una pancarta en defensa d’un habitatge digne per a tothom.

Els fets pels quals se’l jutjava aquest dilluns van tenir lloc l’any 2016. Els Mossos van desallotjar la nit del 3 de març una quinzena d’activistes de la PAH d’una oficina del Banc Santander situada a la Rambla de Ferran de Lleida.

Els membres de la Plataforma l’havien ocupat al matí per exigir la condonació del deute a una dona desnonada el 2010 i a qui el banc li reclamava que pagués el 20% del crèdit que encara faltava per saldar (uns 92.000 euros).

El desallotjament es va fer cap a les deu de la nit, un cop la policia va rebre l’ordre judicial derivada de la denúncia de l’entitat financera. Alguns dels activistes van sortir pel seu propi peu però a d’altres els agents els van treure arrossegant-los, segons van explicar els activistes.

Segons van explicar llavors membres de la PAH, la situació de tensió va començar quan un grup dels activistes que estaven dins de l’oficina van voler van voler pujar a la primera planta per anar al lavabo i el guarda de seguretat i els mossos els ho va impedir. Hi va haver un forcejament amb el guarda i un dels membres de la Plataforma va caure per les escales. Una ambulància els va atendre allà mateix.

Un dels membres de la PAH, Eliezer Costa, ha explicat aquest dilluns abans del judici que l’ocupació va ser pacífica tot i que el banc els va denunciar per disturbis i per haver trencat mobiliari, la qual cosa ells neguen. Afegeix, a més, que va ser el guarda de seguretat qui va tirar un company de la PAH escales avall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona