Societat

Un “forat de seguretat” a Movistar deixa al descobert les dades dels clients

L’organització de consumidors d’Andalusia (Facua) ha detectat aquest cap de setmana un “forat de seguretat” en el portal de Movistar que ha permès que es publiquessin dades privades dels seus clients com el nom , el domicili, les direccions de correus electrònics, els seus telèfons fixes i mòbils i el detall de les seves trucades de telèfon, segons un comunicat d’aquesta organització de consumidors andalusa.

El portaveu de Facua, Rubén Sánchez, ha anunciat que aquest dilluns ha presentat una denúncia contra Telefónica d’Espanya i Telefónica Mòbils davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) amb l’objectiu d’obrir un expedient sancionador contra les dues companyies de telecomunicacions.

Facua va detectar aquest “forat de seguretat” aquest diumenge a la tarda i immediatament ho va comunicar a les dues companyies de telecomunicacions afectades. L’organització de consumidors ha assenyalat que durant la nit del diumenge al dilluns, les dues companyies de Telefónica han eliminat diferents funcionalitats dels seus portals respectius per evitar que les dades dels seus clients es mantinguessin a la vista dels navegants d’Internet. Aquest dilluns al mati a primera hora l’error de seguretat ja estava neutralitzat i el llista de clients ja no esta disponible al públic.

Entre el diumenge i el dilluns, l’error de seguretat ha permès que qualsevol usuari d’Internet amb un contracte amb Telefónica, sense necessitat de tenir coneixements d’informàtica, pogués obtenir els llista de clients de les dues companyies després d’introduir el seu DNI i contrasenya d’accés. Un cop detectat “el forat de seguretat”, Facua va contractar un notari perquè verifiqués i aixequés acta de la irregularitat.

Per la seva part, un portaveu de Telefónica ha explicat que l’errada es va produir fa uns dies, sense especificar més el temps, i que encara no saben el nombre d’usuaris que es podria haver vist afectat.

Segons Facua, es tracta del “forat de seguretat més gran de la història de les telecomunicacions d’Espanya”. Responsables de Movistar mantindran durant el dia d’avui una reunió amb dirigents de l’associació de consumidors.

Des de Facua s’ha volgut recordar que el reglament europeu sobre protecció de dades estableix multes de fins a 20 milions d’euros en funció de la gravetat de la infracció, però que la llei espanyola les limita a un màxim de 600.000 euros, xifra que ha considerat “absolutament ridícula”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona