Societat

Un forat al web de Movistar exposa dades dels clients

Sense coneixements informàtics es podien consultar les factures dels altres abonats

Un defecte de programació en el web de Movistar va habilitar un forat per accedir a dades molt sensibles dels clients de la companyia, incloent-hi el nom, l’adreça, el número de telèfon, el correu electrònic i l’historial de trucades dels darrers mesos, a banda de dades de facturació. El cas va ser detectat i denunciat per l’associació Facua-Consumidores en Acción, que el va qualificar com “l’escletxa de seguretat més gran en la història de les telecomunicacions a Espanya”. Telefónica va admetre el problema i el va solucionar en poc temps, si bé no queda clar quant temps va estar obert l’accés. En tot cas, l’operador assegura que després de realitzar diferents anàlisis “no s’ha detectat cap accés fraudulent”.

Facua ha denunciat Telefónica davant l’agència estatal de protecció de dades perquè quan un usuari de la companyia accedia a la web per consultar les seves factures, un cop identificat amb usuari i contrasenya, podia alterar al navegador el codi alfanumèric corresponent a les factures i visualitzar les d’altres usuaris, on hi havia la informació privada. “No calia cap coneixement informàtic i no sabem si feia mesos o anys que passava”, explicava ahir el portaveu de Facua. L’entitat va certificar l’escletxa al sistema de seguretat de Movistar amb un notari i va fer una crida per endurir la legislació relativa a la protecció de dades. El reglament europeu estableix que les sancions més greus poden arribar als 10 o 20 milions d’euros, però en canvi la normativa estatal les limita a 300.000 i 600.000 euros.

La fibra òptica s’escampa pel territori

La Generalitat i la Diputació de Barcelona han unit esforços per fer arribar la fibra òptica a 55 municipis de la demarcació gràcies a unes obres de canalització que van començar ahir. Afectaran 252 quilòmetres de carreteres i, amb un cost d’uns 20 milions d’euros, es preveu que beneficiïn prop de 180.000 habitants. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, vol traslladar aquest acord a la resta de demarcacions per tal que el 2023 tots els municipis catalans de més de 50 habitants tinguin connexió. La Diputació s’encarrega de l’eixamplament i millora de cunetes i el govern serà el responsable de d’incorporar la infraestructura per a la fibra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona