Societat

Taxistes d’arreu de l’Estat es mobilitzen a Barcelona en el primer dia de vaga

Els convocants es plantegen fer una vaga indefinida

Un grup de manifestants increpa el conductor d’un vehicle VTC

Centenars de taxistes de tot l’Estat s’han manifestat aquest dimecres a Barcelona durant la primera de les dues jornades de vaga convocades per protestar contra la suspensió cautelar del reglament aprovat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona que limita la presència de llicències de vehicles de lloguer amb conductor (VTC), utilitzades per empreses com Uber o Cabify, a la zona.

Els taxistes han protestat pels carrers de Barcelona en una marxa que ha anat des de l’Arc de Triomf fins a la delegació del govern. Al llarg del recorregut, els taxistes han protestat contra la presència de vehicles amb llicència VTC tant a Barcelona com a altres ciutats de l’Estat. “Taxi digne” i “Foment traïdors” han estat algunes de les pancartes que s’han pogut llegir a la mobilització, així com d’altres que mostraven suport a la proporció d’una llicència VTC per cada 30 de taxi.

El portaveu d’Elite Taxi, Alberto Álvarez, ha qualificat la jornada d’“històrica per al taxi”, ja que no només s’han mobilitzat taxistes de Barcelona, sinó que s’hi han afegit d’altres llocs de l’Estat, especialment de Madrid.

La sorollosa protesta s’ha desenvolupat entre xiulets, petards i pots de fum. Durant la manifestació, tal com han confirmat els Mossos d’Esquadra, alguns taxistes han increpat el conductor d’un vehicle VTC que estava deixant uns clients davant de l’Hotel Palace. També han abonyegat el vehicle amb cosses. Els policies antiavalots han hagut de fer un cordó perquè el cotxe pogués sortir de la zona.

Sense serveis mínims

A diferència d’altres jornades de vaga, en aquest ocasió els taxistes no han ofert serveis mínims gratuïts en hospitals i centres sanitaris. Álvarez, ha assegurat que cap taxista volia oferir-los perquè estan “cansats que els enganyin”. “Com els lobbies i els governs volen fer desaparèixer el taxi, el taxi desapareixerà durant 48 hores”, ha subratllat.

De cara a la segona jornada de vaga prevista per aquest dijous, els taxistes es plantegen “parar” infraestructures clau, com el port o l’aeroport. Segons ha explicat Álvarez, la idea seria “bloquejar” l’arribada de mercaderies a la ciutat perquè les empreses “pressionin” el govern espanyol. “Es tracta de diners”, ha avisat.

De fet, es plantegen la possibilitat de fer una vaga indefinida per tal d’exigir al ministeri de Foment que no “tombi” la norma de l’AMB.

“Traïts” per Foment

El portaveu sindical ha dit que els taxistes se senten “traïts” pel ministeri de Foment, després que hagi recorregut el reglament de l’AMB. Álvarz ha recordat que el mateix govern espanyol ha aprovat un decret-llei que estableix aquesta proporció. És per aquest motiu que ha remarcat que no té “cap sentit” que sigui el mateix govern el que vulgui “tombar” la norma de l’AMB. “Es tracta de voluntat política”, ha apuntat.

A més, ha dit que no només el decret-llei del govern espanyol avala la proporció determinada per l’AMB, sinó també “una sentència de la justícia europea i una altra del Tribunal Suprem”. Álvarez ha destacat que la mobilització dels taxistes és també “una manifestació per mostrar tot el suport del sector del taxi a l’AMB”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla