Societat

L’AMB recorrerà la decisió del TSJC de mantenir suspensió del reglament VTC

L’ens valora positivament el gest del ministeri de Foment de retirar la demanda de suspensió de les mesures cautelars

Els taxistes reprenen les mobilitzacions

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha anunciat que recorrerà la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que manté la suspensió cautelar del reglament que regula la concessió de llicències de vehicle de lloguer amb conductor (VTC). Els taxistes han reprès les mobilitzacions i han decidit tornar a fer vaga.

L’ens metropolità ha expressat en un comunicat que respecta però no comparteix la decisió de mantenir la suspensió del reglament de l’AMB que limita les llicències d’Uber i Cabify. El vicepresident de mobilitat i transport de l’AMB, Antoni Poveda, afirma que recorreran la resolució i seguiran “defensant” les competències metropolitanes que tenen “per llei” en aquest àmbit, que, segons ell, “avalen” el reglament aprovat en el Consell Metropolità. L’AMB reitera que té competències en els àmbits de la mobilitat urbana i la protecció del medi ambient contra la contaminació.

L’AMB agraeix al ministeri de Foment la seva decisió de retirar la petició de suspensió cautelar del reglament i la “bona disposició al diàleg” que va mostrar a la reunió “jurídicotècnica” que van mantenir abans-d’ahir l’ens metropolità i la Direcció General de Transport Terrestre.

Des de l’AMB confien arribar a una resolució satisfactòria del conflicte amb la voluntat de totes les parts. Per això mateix, asseguren que és necessari arribar a acords que facilitin la gestió en el marc de les competències de les diferents administracions i també “trobar fórmules per respectar i reconèixer els drets de tots els treballadors del sector del taxi”.

Poveda ha destacat que “aquest no és un conflicte exclusiu de l’AMB, sinó que afecta a moltes altres zones i a diferents comunitats autònomes, com és el cas de Madrid”.

Més aturades i mobilitzacions

Les associacions del sector del taxi han convocat una nova aturada que començarà aquest divendres a la tarda. En paral·lel, grups de taxistes han iniciat accions espontànies per expressar el seu rebuig a la decisió judicial.

Centenars de taxis han fet aquest migdia una marxa lenta per la C-31 en direcció a la Gran Via i, en arribar-hi, han col·lapsat aquesta via. A mitja tarda han provocat diversos talls intermitents a la C-31 a Viladecans, a l’altura dels accessos a l’aeroport de Barcelona-El Prat. Els manifestants han fet una crema de pneumàtics per tallar la via.

Les dues terminals estan aquesta tarda buides de taxis i els usuaris fan llargues cues per utilitzar altres mitjans de transport, com el metro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona