Societat

El bany més veterà i festiu de Blanes

La 76a Travessia Popular del Port va revalidar l’èxit de convocatòria amb quatre-cents inscrits d’entre 8 i 84 anys

La 76a Travessia Popular del Port va convocar ahir al matí quatre-cents nedadors, el nombre màxim que permet l’organització, en la prova més veterana de la demarcació en aquesta especialitat i que en els últims anys ha crescut de manera espectacular. Un exemple: si el 2010 hi va haver 182 inscrits, el 2014 s’havien multiplicat fins als 270, i el 2015 ja pujaven fins als 336, rècord que es batria en l’edició passada en arribar al llindar dels 400. A diferència d’altres edicions, en què el mal temps, la mala mar o la presència de meduses han deslluït la festa, aquest any els participants van poder cobrir sense molèsties els 900 metres que separen la platja del costat de sa Palomera de la platgeta lateral del port, on hi havia instal·lat el control d’arribada.

El primer de travessar la línia de meta va ser Eric Pujol, del CN Calella, amb un temps de 10.51 minuts, i la primera noia va ser Estel Galo, del CN Granollers, amb una marca d’11.42. Darrere d’ells van entrar Marc Pou i Genís Armengol, segon i tercer en categoria masculina, i Mar Puigvert i Aina Espinar, que van completar el podi femení. Els primers nedadors blanencs van ser Joel Pozo i Ivette Bas. Però l’arribada que més esperaven els banyistes que seguien la cursa des de la platja era la dels més petits i els més veterans.

En aquesta edició, els benjamins de la prova tenien tots dos 8 anys: Mar Páez i Genaro Serenellini, que van rebre un trofeu acreditatiu. Els més veterans, i també els més tenaços, perquè ja són uns habituals de la travessia, van ser Núria Gascons, que ahir feia 80 anys, amb un temps de 30.47 minuts, i Ramon Sánchez, de 84. També va rebre un trofeu especial Jesús Garcia, del CN Mataró, en categoria adaptada. Tots els participants, de tota manera, van rebre una medalla i van poder conèixer al moment la seva marca gràcies al xip incorporat en una polsera de neoprè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES