Societat

Dos testimonis situen Oukabir en la preparació del 17-A

L’identifiquen a Alcanar i reunit a Tona amb l’autor de l’atropellament

Es fan públiques imatges dels preparatius

Dos testimonis de la investigació dels atemptats terroristes de la Rambla de Barcelona i Cambrils relacionen Driss Oukabir, un dels empresonats preventivament, amb l’autor material de l’atropellament massiu a la capital catalana així com amb els preparatius, els dies previs, a la casa d’Alcanar.

Un veí del xalet del municipi del Montsià on els presumptes terroristes preparaven explosius per a un atemptat ha identificat tant Driss Oukabir com Younes Abouyaaqoub, autor de l’atemptat de la Rambla, entre els inquilins de la casa durant els dies previs.

Després de la declaració d’ahir dels dos testimonis davant del jutge de l’Audiencia Nacional Fernando Andreu, tant l’advocat de l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), Antonio Guerrero, com Ignacio Fuster Fabra, advocat de diverses víctimes estrangeres, van explicar que el veí d’Alcanar havia identificat fotogràficament els dos presumptes terroristes, i amb Oukabir fins i tot s’havien saludat en creuar-se pel carrer a prop del xalet.

Segons informa Efe, els dos lletrats consideren rellevant el testimoni del veí d’Alcanar tenint en compte que Oukabir va negar en la seva declaració davant dels Mossos d’Esquadra que hagués estat al xalet del Montsià. Aquest habitatge hauria estat el centre neuràlgic de la cèl·lula terrorista perquè hi van preparar un atemptat amb explosius durant mesos, una acció que es va frustrar en una explosió que es va produir mentre els manipulaven i que va causar la mort de dos inquilins de la casa, inclòs l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, considerat el cervell dels atemptats.

L’explosió accidental va frustrar l’acció prevista i va precipitar que membres supervivents de la cèl·lula improvisessin els atacs de la Rambla de Barcelona i Cambrils. Precisament, el segon testimoni protegit que va declarar ahir davant del jutge va identificar Oukabir i Abouyaaqoub com les dues persones que, la vigília de l’atropellament terrorista, es van reunir durant una estona al bar de Tona (Osona) on ell treballava de cambrer.

Aquest testimoni hauria explicat al jutge que els dos presumptes terroristes es van asseure en una taula apartada de la resta de clients i van mantenir una conversa d’encara no una hora. Segons va apreciar el cambrer, Abouyaaqoub es mostrava especialment nerviós i defugia el contacte visual quan ell els va atendre a la taula. El fet que deixessin de parlar quan se’ls acostava i el posat que li va semblar alterat de tots dos li va fer témer que volguessin atracar l’establiment. El cambrer també va explicar que Oukabir era qui portava la veu cantant en la conversa i que van arribar al bar amb una furgoneta blanca i gran, si bé no va poder identificar-la com la utilitzada en l’atropellament a la Rambla.

Just quan la setmana passada es va aixecar parcialment el secret de sumari del cas, ahir es van fer públiques imatges gravades pels propis terroristes a Alcanar en les quals se’ls veu preparant els explosius, mostren les instal·lacions i el reguitzell de bombones de butà que havien acumulat, i que acabarien explotant, precipitant els esdeveniments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona