Societat

Dos dels terroristes van vendre joies per valor de 2.000 euros dies abans d’atemptar a Barcelona i Cambrils

La cèl·lula va intentar demanar crèdits telefònics amb identitats falses per comprar explosius un mes abans del 17-A

Dos dels terroristes que van participar en els atemptats de Barcelona i Cambrils l’agost de l’any passat van vendre joies en una botiga de compra-venda d’or de Vinaròs (Castelló) dies abans d’atemptar a Barcelona i Cambrils, segons consta al sumari al que ha tingut accés l’ACN.

Just el dia abans de l’atropellament mortal a la Rambla de Barcelona, Mohamed Houli Chemlal va anar a la botiga i va vendre divuit arracades, quatre anells, dues cadenes i sis penjolls d’or i va obtenir 1.180 euros. Va assegurar a la botiguera que estava de vacances a Vinaròs i que eren de la seva mare. Dies abans, el 12 d’agost, Youssef Allaa havia anat a la mateixa botiga i va aconseguir 800 euros per dos anells i un collaret d’or. Uns diners que els terroristes van destinar a la preparació dels atemptats, segons els investigadors.

A més, la cèl·lula també va intentar finançar-se a través de microcrèdits i va fer diferents peticions a empreses que concedeixen crèdits instantanis (com Cofidis). Segons un informe dels Mossos d’Esquadra, ho feien usant identitats falses. El 16 d’agost també van intentar llogar per telèfon una furgoneta a una empresa que té locals a Burriana i Villareal i van afirmar que els era “urgent” tenir-la i que no els importava de quin model fos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia