Societat

INÉS SOLÉ

PRESIDENTA DE LA COORDINADORA DE COLLES CASTELLERES

“No som sostenibles. Les colles cobreixen el 30% del cost de l’assegurança”

“A llarg termini, la solució al finançament de les colles és el patrocini”

“Ens per a tothom, difusió i seguretat, eixos del mandat”

És castellera dels Xiquets de Tarragona i des d’enguany és, també, la nova presidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC). Inés Solé Guillén (Tarragona, 1982) és advocada, però quan es posa la camisa castellera fa de crossa en les pinyes i els folres dels castells dels ‘matalassers’... És també la primera dona que presideix l’agrupació de les colles catalanes.

Encapçalen un mandat conjunt per a un període de tres anys amb una presidència rotatòria que, l’any que ve, exercirà el representant dels Castellers de Gràcia i el següent el dels Marrecs de Salt. Quin és el pla estratègic que s’ha fixat aquesta junta?
Bàsicament el nostre pla es basa en tres eixos, el primer dels quals és fer de la CCCC un ens de les colles i per a totes les colles. En aquest sentit, s’ha creat la figura dels coordinadors territorials. El segon eix és la difusió, promoció i coneixement del món casteller, i el tercer, fonamental i que sempre és present a la Coordinadora de Colles Castelleres, lògicament, el de la seguretat i la prevenció, amb la direcció mèdica apostant clarament per l’estudi del protector cervical, etcètera.
És sostenible econòmicament el món casteller?
A curt i a mitjà termini sí. I només parlo de cobrir la quota de l’assegurança conjunta, que se’ns emporta el 90 per cent del pressupost. Parlem d’una assegurança amb unes cobertures inigualables que ja els agradaria tenir a qualsevol esport, però a canvi d’una quota anual de 500.000 euros, tenint en compte que ens l’han apujat 100.000 euros d’un any per l’altre. Per tant, a llarg termini, la situació no és sostenible.
Quines poden ser les solucions o actuacions a fer per resoldre el finançament de l’activitat?
La solució és tenir més patrocinadors, negociar amb les companyies asseguradores les quotes i, com a última ràtio, també hi ha l’opció d’apujar les quotes de les colles, entenent que primer cal esgotar totes les vies que us he dit anteriorment. Cal tenir en compte que amb l’aportació de les colles només es cobreix el 30% del cost de l’assegurança. La resta es cobreix gràcies als patrocinadors del món casteller. En l’àmbit de les administracions, la inestabilitat política no ens ajuda, però estem treballant molt a fons la via de les diputacions.
Veurem publicitat a les camises dels castellers?
No crec que arribem al nivell de posar-nos publicitat a les camises, però és evident que totes les colles ens busquem les garrofes. De fet, quan entres a qualsevol pati d’assaig o a qualsevol web, totes les colles tenim publicitat des de comerços locals fins a bancs. És perfectament legítim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona