La comarca del Baix Empordà recupera la normalitat a la xarxa viària bàsica

Queda pendent, però, la recuperació del subministrament elèctric, que falta des de dilluns a la tarda

Durant el matí d'ahir es van anar recuperant trams de la carretera C-31 entre Platja d'Aro i Santa Cristina d'Aro. Ahir a la tarda només quedava tancat el tram de Castell d'Aro a Santa Cristina, com també el tram des de la pujada de l'Alou cap a Maçanet. D'altre banda, també al llarg del matí es va anar recuperant el tram des de Torrent a la Bisbal, on s'anaven donant passos alternatius. Una alternativa que molts conductors donaven a altres trams de la xarxa viària de la comarca a causa de la caiguda d'arbres –com era el cas de la carretera de Palafrugell a Regencós– o de cotxes abandonats per la nevada a la via pública –al pas de la variant de la C-31 per Calonge–. D'altra banda, molts ajuntaments també s'han preocupat de retirar la neu dels seus principals vials, com també de les voreres per facilitar la vida quotidiana dels vilatans.

La gran preocupació dels veïns del Baix Empordà, com també de la majoria de les altres comarques gironines, era la recuperació del subministrament elèctric, que va deixar de funcionar a la comarca després de les quatre de la tarda de dilluns, la qual cosa ja posa en perill molts dels productes que la gent té a les neveres i congeladors.

La falta de corrent elèctric, però, ja ha condicionat novament la vida normal d'alguns municipis, ja que els seus màxims mandataris han decidit continuar amb la suspensió de classes en els centres educatius. Tot i això, el jovent, com també molts pares, van poder gaudir al llarg del dia d'ahir d'un dia de neu a primera línia de mar. Un dia molt especial que va ser fotografiat per tots costats.

k

Més fotos, al web elpunt.cat

Cues per anar a buscar pa, a Palamós

La imatge més impactant d'ahir va ser, sens dubte, les llargues cues de veïns de Palamós per anar a buscar el pa a les poques fleques obertes. Desenes de persones s'anaven concentrant en algunes de les botigues de pa per adquirir algunes barres o pans per passar el dia d'avui i, potser, també el de demà, en vista de la incertesa de l'arribada del subministrament elèctric. I per a més inri, la gent veia com arribaven de tant en tant la camioneta de l'empresa amb unes poques barres. «Igual que els anys de la fam», van recordar dues persones ja grans, en memòria dels anys de penúria alimentària després de la Guerra Civil Espanyola. Fins i tot hi havia gent que reclamava que la gent només s'emportés una barra perquè n'hi hagués per a tothom.

A més, molta gent també es va queixar del tancament dels supermercats, cosa que va impedir a la gent poder aconseguir aliments. La justificació del tancament era que els establiments no podien funcionar en no poder obrir les màquines enregistradores. «I com s'ho feien abans», va comentar un veí, que no podia entendre el tancament dels establiments de comestibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.