Societat

Inversió de 50.000 euros per millorar l’enllumenat a Salt

El consistori canviarà aquesta tardor diversos llums tradicionals per altres de tecnologia led en vuit carrers, places i parcs de la ciutat

En algun d’aquests espais hi haurà sensors de moviment

L’Ajuntament de Salt té previst substituir aquesta tardor l’enllumenat de vuit carrers, places i parcs de la ciutat amb l’objectiu de reduir la despesa energètica i augmentar la seguretat a la via pública. El consistori ha detallat que aquesta renovació es farà realitat amb una inversió de 50.000 euros. Es calcula que amb aquest canvi hi haurà més il·luminació, tenint en compte que s’actuarà especialment en els punts foscos que s’han detectat.

L’actuació permetrà retirar els llums tradicionals i canviar-los per llums amb tecnologia led (és més sostenible que la que hi havia fins ara i permetrà millorar el rendiment de les instal·lacions, ja que redueix el consum elèctric). A més, s’han incorporat sensors de moviment en determinats espais, com ara a la zona tova de la plaça Catalunya. S’ha fet així per poder optimitzar recursos, ja que l’equip de govern subratlla la importància de l’eficiència energètica.

El projecte per millorar l’enllumenat tindrà lloc al carrer Prat de la Riba (al tram comprès entre els carrers Doctor Ferran i Rafael Masó); a la zona tova de la plaça Catalunya, al carrer Francesc Macià (entre Països Catalans i Pep Ventura); a l’àrea de jocs infantils del parc de la Massana; a la vorera de l’Estació Jove; al Barri Vell (als carrers Aguilera, Processó i Del Rec), al carrer Tres de Març, i al pati de Mas Llorenç.

Aquesta intervenció permetrà crear nous punts de llum, retallar l’arbrat que actualment en tapa alguns, augmentar l’alçària dels suports o redefinir-ne la ubicació amb l’objectiu de garantir una major visibilitat als vianants, segons es recull en l’estudi elaborat pels serveis tècnics municipals.

El regidor d’Entorn Urbà, Àlex Barceló, hi afegeix que el propòsit és, en síntesi, “actualitzar el sistema d’enllumenat de determinats punts de la ciutat que requerien una actuació per tal de millorar la seva visibilitat durant les nits”.

D’altra banda, aquest projecte de millora de l’enllumenat públic de la vila de Salt disposa d’una subvenció de la Diputació de Girona.

LA XIFRA

8
carrers, places i parcs és l’àmbit d’actuació del projecte, que disposa d’una subvenció de la Diputació.

LA FRASE

Són tecnologies que redueixen la despesa elèctrica, a partir de criteris d’eficiència energètica
Àlex Barceló
Regidor d’entorn urbà de l’ajuntament de salt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA