Els pobles petits del Baix Empordà, abandonats

També estan pendents de rebre fluid elèctric els tres municipis de la Vall d'Aro i Calonge, on s'han instal·lat generadors

Abans de la una del migdia va començar a arribar novament el fluid elèctric a Palamós i Palafrugell, entre altres municipis, la qual cosa posava fi a 48 hores sense fluid. Però la mesura, que va ser ben rebuda pels seus alcaldes, malgrat que no van deixar de manifestar el seu emprenyament amb el retard, no es va poder fer efectiva ahir, ni es preveu que es faci al llarg del dia d'avui, a la zona de la Vall d'Aro, arran del mal estat de la xarxa elèctrica. Per això, l'empresa Fecsa-Endesa no para d'enviar generadors, provinents de Barcelona i Tarragona, als quatre municipis mentre no es refà la xarxa elèctrica.

Una mesura que no arriba als pobles petits de la comarca, que continuen totalment aïllats. «Volem ser tractats com els de Barcelona fa tres anys», va afirmar molt enfadat l'alcalde de Colomers, Josep López, que creu, com altres alcaldes, que el seu problema es podria resoldre temporalment amb la col·locació d'un generador a cada poble. «Al poble no s'acosta ningú; estem bloquejats», va afirmar molt enfadat l'alcalde de Palau-sator, Joan Sabrià, que va recordar que també comencen a tenir problemes d'aigua, un cop superat el tema de la telefonia. Una situació de falta de llum i aigua que no afecta el municipi d'Ullà, on ahir l'Ajuntament va portar un camió amb 7.000 litres per repartir entre els vilatans. «Aquí no ha trucat ni Déu», va afirmar molt enrabiat l'alcalde, Josep López. «Ens han ben abandonat», va sentenciar l'alcaldessa de Verges, Marta Payeró, que també va deixar clar que avui no hi haurà col·legi. Una mesura que també han decidit aplicar a la Vall d'Aro, que sembla que començaran dilluns, i Palafrugell.

Reobrir els accessos a les urbanitzacions

A part de la carretera de la Ganga, que uneix Calonge i la Bisbal pel massís de les Gavarres, la resta de la xarxa bàsica del Baix Empordà està en condicions. Per això, les accions dels ajuntaments se centren a recuperar els accessos a les urbanitzacions dels seus municipis, especialment els que estan situats en zones muntanyoses, on a part de la falta de fluid elèctric també tenen ja problemes de manca d'aigua. Així, les brigades municipals de Santa Cristina d'Aro, Calonge i Castell-Platja d'Aro intenten reobrir els accessos allà on hi ha problemes, especialment pels arbres caiguts dels jardins i les zones boscoses. A més, als termes de Castell-Platja d'Aro tenen el suport de l'exèrcit, que a través de la unitat especial intenta reobrir els accessos per dalt, per la zona de Romanyà de la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà