Societat

Japó

Almenys nou morts en un fort sisme que ha col·lapsat el nord del país

Un fort terratrèmol de 6,7 graus va sacsejar ahir a la matinada l’illa de Hokkaido, al nord del Japó, i va causar almenys 9 morts i una trentena de desapareguts, quan el país tractava encara de superar la devastació causada per un potent tifó. L’epicentre del sisme va estar situat a uns 40 quilòmetres de profunditat a l’est de la localitat d’Atsuma, la més castigada i on més de 200 persones han resultat ferides. La ciutat més important prop de l’epicentre és Tomakomai, mentre que Sapporo, també molt afectada pel sisme i on viuen 1,8 milions de persones, està a uns 65 quilòmetres de distància. Tot i que el govern no ha donat xifres oficial arran de la gran quantitat d’informacions confuses, es considera que el nombre de ferits superarà les 300 persones.

Uns 21.000 efectius treballaven ahir en les tasques de rescat i recerca, inclosos 4.000 membres de les forces d’autodefensa, però el govern vol augmentar la xifra fins a 25.000 per impedir que el nombre de víctimes augmenti. Una cinquantena d’helicòpters van ajudar les persones que havien quedat atrapades i els mitjans estatals van difondre durant tot el dia imatges de vehicles devorats pel fang i carreteres i habitatges derruïts. El terratrèmol va deixar puntualment tota l’illa sense subministrament elèctric. El govern va demanar a la població que estalviï energia i ajuda les elèctriques Tokyo Electric Power i Tohoku Electric Power per tal de mobilitzar generadors d’emergència fins als centres hospitalaris afectats, ja que es preveu que el restabliment complet del subministrament tardi fins a una setmana. La central nuclear de Tomari va interrompre temporalment el seu subministrament elèctric. El sisme també va causar talls de carreteres i en els serveis ferroviaris locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt