Societat

Interior i Mossos negociaran millores laborals

És l’acord a què van arribar ahir el conseller Buch i els sindicats de la policia

El Departament d’Interior i els representants dels Mossos d’Esquadra van acordar ahir crear una taula de treball conjunt per millorar les condicions laborals dels agents del cos. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va reconèixer que els Mossos “han perdut drets històrics de fa molts anys”.

Buch i els representants sindicals van arribar a aquest acord en la reunió del Consell de la Policia celebrada ahir a la seu del departament, on un miler d’agents es van concentrar per exigir millores salarials i de recursos.

Després de la reunió, el conseller i David José Mañas, portaveu del SPC en nom de la resta de sindicats dels Mossos, van anunciar que s’ha arribat a un acord per crear una “taula de treball” que a partir de la setmana que ve intenti buscar solucions per respondre a les demandes laborals del cos. “Estic convençut que ho aconseguirem, treballarem braç a braç per solucionar i recuperar aquests drets que des de fa molts anys, alguns des del 2008, estan pendents”, va assegurar el conseller. Fa deu anys es va aprovar la igualació del sou dels Mossos amb el d’altres cossos com ara els Bombers –un 10% més alt, segons els sindicats– i mai s’ha executat.

Buch va detallar que ja hi ha un calendari per abonar les hores extres que es deuen als Mossos pel seu treball en la jornada de l’1-O i les eleccions autonòmiques del 21-D, i va precisar que aquests pagaments ja estaven compromesos abans de la reunió mantinguda ahir.

Protesta, amb petards, d’un miler d’agents

Un miler de mossos es van concentrar a les portes del Departament d’Interior per protestar per la falta d’efectius i exigir millores salarials per al cos, coincidint amb la reunió del Consell de la Policia. Els agents, convocats pel moviment MosSOS, van envoltar els carrers d’accés a la seu d’Interior, situat al passeig de Sant Joan de Barcelona, tallant un carril, vestits de negre, i van llançar sonors petards i van fer sonar xiulets. Els agents van assegurar que la Generalitat manté un deute de 4,4 milions d’euros amb els agents pel dispositiu Àgora, muntat pel referèndum de l’1-O, que segons els policies els va obligar a fer torns de dotze hores durant més d’un mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES