Societat

Índia

Despenalitzen la llei contra l’adulteri, que tractava la dona com un objecte

El Tribunal Suprem de l’Índia va fer ahir un pas cap a la igualtat de la dona al país en declarar inconstitucional una llei del segle XIX contra l’adulteri, que tractava l’esposa com un objecte, ja que només permetia al marit denunciar la relació extramatrimonial de la seva parella amb un altre home i deixava a l’elecció de l’home si les relacions sexuals de la seva dona eren o no causa de delicte.

Una sala formada per 5 jutges i encapçalada pel president del Suprem, Dipak Misra, va declarar que l’article 497 del Codi Penal, que imposava penes de fins a cinc anys de presó per adulteri no consentit pel marit, és inconstitucional. “Qualsevol disposició que tracti la dona amb desigualtat no és constitucional”, va assegurar el jutge Misra. “És l’hora de dir que el marit no és el propietari de la seva esposa. La sobirania legal d’un sexe sobre l’altre sexe és errònia”, va subratllar el president del Suprem, que va insistir en l’arbitrarietat de l’article. Als que defensen aquesta llei com a protectora de la indissolubilitat del matrimoni, el jutge els va dir: “L’adulteri podria no ser la causa d’un matrimoni infeliç, sinó el resultat.”

La decisió del Suprem arriba després d’una altra sentència històrica aquest mes a favor de la igualtat, en la qual el màxim òrgan judicial va declarar inconstitucional un altre article de l’època victoriana en el qual es penalitzaven les relacions homosexuals.

Aquesta llei contra l’adulteri estava en sintonia amb una societat índia que continua sent predominantment patriarcal, en la qual n’hi ha una de marcada predilecció pels homes, ja que perpetuen el llinatge, cuiden els pares quan són vells i els asseguren ingressos. A això s’hi afegeixen les costoses i il·legals dots que han de pagar les dones en el casament a la família de l’espòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT