Hisenda diu que Millet va gastar-se 2,6 milions del Palau en obres a casa seva

L'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, van gastar-se 2, 6 milions d'euros de la Fundació del Palau i del consorci –format per les administracions– en obres a casa seva i en les dels seus familiars durant els anys 2005 al 2009. Aquesta és la conclusió del primer informe sobre el saqueig del Palau que el jutge d'instrucció número 30 de Barcelona acaba de rebre dels pèrits d'Hisenda. Millet, en la carta de confessió, va admetre que va gastar-se en obres a casa seva 1,3 milions d'euros.

La xifra aportada ara pels tècnics d'Hisenda no es pot comparar amb l'exposada pels nous responsables del Palau de la Música perquè l'auditoria que van encarregar a Deloitte és més àmplia i es remunta a cinc anys enrere, de l'any 2000 a l'actualitat. El Palau eleva fins a uns 34 milions d'euros el total de diners desviats per Millet i Montull.

Els pèrits de l'Agència Tributària han analitzat factures presentades per, entre altres empreses, Triobra, Clos 9, Eiffage Energia o FM2. D'aquestes factures consten obres en una casa unifamiliar que Millet té a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), i que s'han calculat en 392.175 euros, o la compra d'un televisor valorat en 2.000 euros. A més, es recullen les reformes fetes a la casa que Montull té a Teià (Maresme). En aquesta llista també surten obres fetes als pisos de les filles, Gemma Montull, també imputada en aquest cas, i Laila Millet.

L'IVA no es descompta

En aquest informe, els tècnics d'Hisenda també conclouen que l'IVA carregat a les factures d'obres també s'ha d'incloure en la xifra defraudada, ja que el Palau les va abonar i això li implicaria un perjudici si s'exclou de la indemnització final que es reclama a Millet i Montull, tal com van proposar els seus advocats, ja que van assegurar que l'IVA està inflat amb les factures falses.

FÈLIX MILLET
expresident del palau de la música
La fiscalia l'acusa de saquejar fons del Palau de la Música i del consorci en benefici propi, fent obres a casa seva, viatges i cobrant incentius


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona