Societat

Fires, festes, balls i gastronomia per Tots Sants

Les celebracions arriben pels volts del 31 d’octubre a moltes localitats catalanes

Una és Calaf, amb la Fira de la Carbassa

Es preveu que menjarem uns 250.000 quilos de panellets

Falten pocs dies per rebre una de les festes més importants i representatives de la tardor, la de Tots Sants, amb la castanyada i el Dia dels Difunts. Es barregen diferents tradicions, la de visitar els cementiris per homenatjar els nostres avantpassats i la gastronòmica, amb la castanyada, els panellets i moniatos –sense oblidar la cada vegada més present festa de Halloween. El Gremi de Pastisseria de Barcelona espera mantenir enguany les vendes del rei de la celebració, el panellet, respecte de l’any passat, que estan estables des de fa anys. La previsió és despatxar-ne uns 250.000 quilos. Malgrat les noves tendències, els catalans ho tenen molt clar: el de pinyons segueix sent el preferit amb diferència per sobre de qualsevol altre –més del 75% dels panellets que es venen són d’aquesta varietat. També hi haurà novetats per als qui vulguin innovar i provar nous formats. Els panellets de gerds deshidratats amb xocolata blanca o negra, els de castanya o els de crema catalana voldran seduir els catalans més atrevits. A més, el gremi també destaca la creixent tendència a cobrir de xocolata aquest dolç de tardor, simulant ser un bombó.

Aquests dies també hi ha lloc per a diferents fires i festes en moltes localitats catalanes. Una de molt coneguda és la Fira de la Carbassa de Calaf, que el dia de Tots Sants arriba a la quarta edició. Enguany la mostra torna amb un format molt dinàmic, apostant fermament per la gastronomia de proximitat amb l’espai anomenat “Tasta la carbassa”, on es podran fer tastos de carbassa tant per esmorzar com per dinar a preus populars. També fira artesana i moltes activitats complementàries, com l’esperat Concurs de Carbasses Gegants –l’any passat la carbassa guanyadora de la categoria Alta Segarra va aconseguir un pes de 272 quilos, mentre que la de la categoria general, que també havia estat rècord d’Espanya, pesava 441 quilos.

Més propostes són la Fira de les Bruixes de Sant Feliu Sasserra (Bages) l’1 de novembre, el Mercat de la Castanya de Vilanova de Prades (Conca de Barberà) d’aquest cap de setmana, el Concurs de Torradors de Castanyes d’Amer (Selva) del primer diumenge de novembre; la Fira mil·lenària de Tots Sants a Vilaller (Alta Ribagorça) el 2 i 3 de novembre o el Mercat de Tardor de Món Sant Benet (Bages), el 3 i 4 de novembre. No ens podem oblidar de l’esperada 24a Fira de la Castanya de Viladrau d’aquest cap de setmana i el 22è Ball de Bruixes del 31 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres