Societat

Health & Bio, el trampolí de les ‘start-ups’ de l’àmbit biomèdic

Diversos científics busquen mentors i desenvolupadors de negoci per acostar la seva recerca al mercat

L’esdeveniment ha estat organitzat aquesta setmana per BStartup de Banc Sabadell, Biocat i CataloniaBio & HealthTech

Amb l’‘speed dating’, o cites ràpides, els participants tenen reunions de mitja hora per intercanviar coneixements

En una primera cita no s’han de donar més detalls personals del compte

Una cita ràpida, de 30 minuts, pot aportar més coneixement que diverses reunions en mesos. Aquest és l’objectiu de la quarta edició del Health & Bio Team Dating a Barcelona, una trobada de cites ràpides (speed dating) que s’ha celebrat aquesta setmana a Barcelona i que ha reunit una vintena de projectes de recerca biomèdica i prop de 30 mentors i experts en desenvolupament de negoci. En total han estat 90 cites, en les quals els científics han pogut presentar la seva recerca a professionals amb experiència empresarial interessats a fer créixer aquests projectes com a mentors, emprenedors o business developers.

Health & Bio Team Dating està organitzat per BStartup de Banc Sabadell, Biocat i CataloniaBio & HealthTech, i enguany per primer cop ha tingut lloc en el marc de la fira Healthio, a Fira de Barcelona. El projecte va començar fa quatre anys, tal com ha recordat la directora de BStartup de Banc Sabadell, Yolanda Pérez: “Per contribuir que excel·lents projectes aconsegueixin trobar el talent empresarial necessari per decidir-se a fer aquest viatge. Catalunya genera molt bona ciència”, deia Pérez. I hi afegia: “Tots els experts assenyalen que l’única cosa que falta per atreure més inversió i ser un pol biotech de primer nivell mundial és una massa crítica d’empreses més àmplia. Calen més projectes que facin el salt del laboratori al mercat.”

El director general de Biocat, Jordi Naval, ha destacat que el sector s’està convertint en una destinació destacada per als inversors internacionals: “Les empreses del sector van captar més de 100 milions d’euros l’any 2017 i ja hi ha més de 40 inversors internacionals apostant per aquestes companyies.” Segons dades de Biocat, a Catalunya hi ha més de 1.000 empreses treballant en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut. Només en el període 2015-2017, van néixer al sector 144 noves companyies, dada que equival a una nova empresa cada setmana a Catalunya.

Entre les històries d’èxit d’altres edicions, destaquen casos com el d’Elem Biotech, spin-off del Barcelona Supercomputing Center - Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS). L’investigador Mariano Vázquez, cofundador d’Elem Biotech, va assistir l’any passat al Health & Bio Team Dating i va captar l’atenció del fundador de Genesis Biomed, Josep Lluís Falcó, que ara és mentor i inversor d’Elem Biotech. Un altre cas és el de Leukos Biotech, ja que la científica Ruth Muñoz Risueño va conèixer a Health & Bio el que avui és el seu CEO, Enrique Llaudet.

“És una porta a altres portes en què descobreixes gent preparada i d’alt nivell”

Isabel Huber és científica de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, i treballa en el camp de l’immunometabolisme, en projectes sobre diabetis i obesitat, i en teràpia regenerativa i cèl·lules mare. Explica que ha anat al Health & Bio perquè té la voluntat de crear una empresa a partir del coneixement del seu laboratori, en què hi ha projectes amb valor comercial potencial i algunes patents que es poden transformar en empreses.

“Són projectes en fase molt preliminar, però crec que és essencial fer una bona estratègia des del moment zero. Convé assessorament tan expert com sigui possible i localitzar possibles inversors i empreses que estiguin en la nostra línia de recerca per col·laborar més endavant. En poc temps fas molta feina, i trobes coses que saps que necessites, però també d’altres que no havies pensat que podries necessitar més endavant”, explica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona