Societat

El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies demana “no confondre” l’atenció als menors no acompanyats amb les polítiques de seguretat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha manifestat aquest dijous que el departament “té gairebé tancat que hi hauran entre 800 i 900 places en centres de segones oportunitats” destinades a aquells menors no acompanyats (MENA) que tenen un perfil més alt d’emancipació per tal de poder treballar entorn a la seva inserció laboral i a la seva formació professional.

Després de l’acord assolit aquest dimecres entre la Generalitat i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, el conseller ha defensat que cal “treballar amb tots elements de seguretat” però ha demanat “no confondre les polítiques de protecció a la infància davant la situació de persones amb la vulnerabilitat derivada del trajecte migratori i vinculada al fet de ser menors d’edat amb les polítiques de seguretat”.

Chakir El Homrani ha destacat l’esforç que s’està fent des del departament i, en concret des de la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) per a generar noves places en centres per atendre als MENA que arriben a Catalunya i evitar, d’aquesta manera, situacions com ara que hagin de dormir en comissares policials. El Homrani ha recordat que només entre l’1 de gener i l’1 d’octubre han arribat 3.033 adolescents i joves migrants sense referents adults ni familiars, respecte els 300 o 400 anuals d’anys enrere.

Pel que fa a la sobreocupació de què es queixen alguns dels centres que atenen a aquests menors, el Homrani ha remarcat que “és un moment complex en què cal donar resposta” i, a més, “tenim l’obligació moral i ètica i, després, jurídica”. El conseller ha reiterat que l’aposta de la Generalitat no passa per grans centres, sinó que aquests disposin com a molt de 60 places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona