Societat

La comunitat educativa vol el 6% d’inversió

Més de mig miler de persones es manifesten pel centre de Barcelona per exigir la reversió de les retallades en l’educació pública

Reclamen 10.000 milions d’euros

Unes sis-centes persones, segons càlculs de la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir pel centre de Barcelona per reclamar a la Generalitat que destini a educació el 6% del PIB català, és a dir, més de 10.000 milions d’euros. La manifestació, convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), va arrencar a la plaça Universitat darrere d’una pancarta que tenia com a lema “Per l’educació pública, cap retallada”.

Segons els convocants de la mobilització, actualment l’educació només suposa un 2,04% del PIB català, un percentatge segons el seu parer insuficient per fer front als reptes de l’educació a Catalunya. Els sindicats CCOO, UGT, Ustec-STEs i CGT, entre d’altres, la Fapac i l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya són algunes de les organitzacions que van participar en la marxa, que va acabar a la plaça de Sant Jaume.

El portaveu nacional del sindicat Ustec-STEs, Ramon Font, va explicar que el pressupost per a educació el 2019 hauria de ser de 10.548 milions d’euros, el 6% del PIB, segons les reivindicacions del sector educatiu. En canvi, en l’últim pressupost executat, la dotació per a educació va ser de prop de 5.000 milions d’euros, la meitat del que reclamen col·lectius com el sindicat Ustec-STEs. “Demanem al govern i als grups que es deixin de discursos i es posin d’acord per fer uns pressupostos expansius”, va manifestar Font, que creu que no hi ha “cap motiu” per incomplir aquesta demanda. Substituir el personal dels centres educatius, dotar de més personal de suport educatiu per atendre l’escola inclusiva, així com convocar 7.200 places més de professorat són altres de les demandes d’aquests col·lectius.

Per la seva banda, Belén Gascón, presidenta de la Fapac, va reivindicar la implantació d’un model de menjador “universal, gratuït, inclusiu i de proximitat”.

Amb aquesta mobilització, la comunitat educativa escalfa motors per a la nova vaga en l’ensenyament públic convocada pee al proper 29 de novembre pels sindicats de professors i d’estudiants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC