Societat

Centre colomenc per a nouvinguts no acompanyats

L’espai obert a finals del 2017 rep des de fa setmanes joves immigrants sense referents familiars

Els veïns s’han adreçat a l’Ajuntament i al Consell Comarcal de la Selva preocupats per la situació

Un centre de menors de Santa Coloma de Farners acull, des de fa setmanes, molts menors estrangers no acompanyats (MENA). La situació amoïna els veïns del centre, que s’han adreçat a l’Ajuntament i al Consell Comarcal de la Selva per exposar la seva preocupació.

El centre es va obrir a finals del 2017 com a centre residencial d’acció educativa (CRAE) per a menors d’edat. Però l’arribada constant de migrants de fora del continent europeu a Catalunya ha convertit l’espai en un punt d’allotjament de MENA. Ho són la majoria dels que ocupen la desena de places del centre.

La DGAIA

Des de fa mesos la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat deriva menors estrangers sense familiars al centre, que gestiona la fundació Resilis, que forma part de la xarxa d’entitats que integren Plataforma Educativa.

Anys enrere, en el centre hi havia hagut una casa d’infants, una iniciativa impulsada pel govern, la Fundació Acció Social Infància i l’Obra Social La Caixa per a menors d’entre 4 i 18 anys en situació de risc o desemparament –n’hi havia, també, a Lloret i a Blanes.

El 30 d’octubre, representants de l’Ajuntament, el Consell Comarcal i Resilis van reunir-se amb veïns per valorar la nova situació i la convivència amb els menors. A la reunió també hi va assistir la directora territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Casacuberta, i responsables dels Mossos i de la policia local. En el ple de dilluns, l’alcalde, Joan Martí, i la regidora d’Acció Social i Habitatge, Anna Camps (ERC), van informar de la reunió sobre els MENA.

LA DATA

30.10.18
és el dia
que hi va haver una reunió per parlar del centre de menors no acompanyats de Santa Coloma.

Tres-cents joves atesos a la demarcació

Segons dades de fa deu dies, a la demarcació hi ha 271 menors estrangers no acompanyats (MENA) acollits en un recurs residencial. La major part dels MENA (172) estan acollits en un recurs específic per a adolescents estrangers i 99 estan acollits en la xarxa ordinària de protecció. El conseller Chakir el Homrani va dir el dia 9 a Girona que s’havien posat en funcionament un pis amb sis places per a joves sense llar a Olot i un servei d’atenció a nois extutelats en situació d’alt risc a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró