Societat

Malta autoritza l’evacuació d’un jove rescatat pel pesquer valencià en estat de deshidratació

El vaixell humanitari ‘Open Arms’ arriba fins al ‘Nuestra Madre de Loreto’ i comença a ajudar la tripulació i assistir els 12 immigrants

L’ONG exigeix “una solució immediata” i

Les autoritats de Malta han autoritzat l’evacuació urgent d’un dels immigrants rescatats pel pesquer valencià Nuestra Madre de Loreto que es troba en mal estat de salut, segons ha informat l’ONG Proactiva Open Arms.

El vaixell humanitari de l’organització, l’Open Arms, ha arribat aquest divendres fins al punt on és el pesquer, davant la costa de Líbia, i ha començat a ajudar la seva tripulació i a assistir els 12 immigrant rescatats que són a bord, dos dels quals menors. Un metge de l’ONG ha pujat al Nuestra Madre de Loreto per atendre els malalts.

El primer objectiu de l’Open Arms és precisament millorar la salut dels immigrants a bord, molts dels quals han emmalaltit després d’una setmana al mar enmig de la tempesta. També per donar suport moral a la tripulació de l’embarcació valenciana, que no està preparada per a aquest tipus de circumstàncies.

Aquest vespre ha estat autoritzada l’evacuació urgent a Malta d’un jove que es troba “en estat de deshidratació i debilitat”. L’organització ha alertat que “la situació empitjora cada minut que passa” i ha assegurat que “totes les persones rescatades han d’arribar a un port segur el més aviat millor”. “Exigim una solució immediata per al Nuestra Madre de Loreto”, ha subratllat.

El pesquer va rescatar els immigrants el passat dijous, 22 de novembre, quan feinejava fora de les aigües jurisdiccionals de Líbia. Els tripulants van complir la seva obligació d’auxiliar els nàufrags i van avisar les autoritats de Líbia, que segons el segon de bord, Vicent Sempere, van ignorar l’alerta. Segons el mariner, els immigrants van ser abandonats per les patrulleres líbies que, d’acord amb la versió dels rescatats, sí que van interceptar 25 persones més que viatjaven al mateix bot pneumàtic i les van portar a camps de detenció del país nord-africà.

En un primer moment, la intenció del pesquer era portar els nàufrags fins a Malta o Itàlia, països que de seguida van segellar els seus ports, i fins i tot a l’Estat espanyol, el govern del qual des del primer moment ha insistit que els han de portar a líbia.

Organitzacions internacionals de defensa dels drets humans i organismes dependents de l’ONU han demanat a l’Estat que no torni als immigrants a Líbia ja que suposaria una violació de la llei internacional, ja que aquest país “no està considerat un port segur”. Fins i tot la Comissió Europea va manifestar ahir dijous que Líbia no és un port segur, si bé va afegir que no tenia competències per intervenir en el destí del vaixell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró