Societat

Desmantellen una finca on criaven galls per a baralles il·legals i cultivaven marihuana a Sant Joan de Mollet

Mossos i Agents Rurals troben 211 aus, la majoria amb crestes, barbetes i esperons amputats

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Girona van desmantellar el 29 de novembre una finca a Sant Joan de Mollet (Gironès) on criaven i entrenaven galls per a baralles il·legals i cultivaven marihuana. Els agents ha detingut un home i una dona, de 31 i 35 anys, veïns de l’Hospitalet de Llobregat i de Sant Joan de Mollet, respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Juntament amb els Agents Rurals, la policia ha trobat 211 aus, la majoria amb crestes, barbetes i esperons amputats, preparades per participar en lluites il·legals, una activitat prohibida. La finca, a més, no tenia el corresponent registre d’explotacions ramaderes.

Un informe dels Agents Rurals del Gironès va alertar els Mossos al setembre que hi havia una casa a Sant Joan de Mollet on s’hi estarien criant galls per participar en baralles. Sospitaven que els entrenaments es feien al pati de la finca i que es mutilaven parts dels animals . També advertien que a la casa hi hauria una plantació de marihuana.

La unitat d’investigació de Girona va començar a vigilar la finca, que estava tancada i ocultada amb malla d’ombreig, cosa que va dificultar inicialment la investigació.

El 29 de novembre es va fer un dispositiu conjunt entre Mossos, Agents Rurals, veterinaris del Departament de Territori i Sostenibilitat i tècnics del d’Agricultura. Tots ells van entrar i registrar la finca i van trobar 211 aus: 99 mascles adults, 15 mascles joves, 75 femelles adultes de gall de baralla, 22 gallines adultes productores d’ous i dos ànecs.

Del total, 99 estaven amb les crestes, les barbetes o els esperons amputats. De fet, la majoria tenia les tres parts del cos amputades i no tenia ni menjar ni aigua. També es van intervenir dues caixes de trampes de captura de fauna.

L’explotació no tenia els permisos corresponents. A més, les baralles il·legals entre animals estan prohibides pel decret 2/2008 del 15 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la llei de protecció dels animals.

Les aus estaran immobilitzades fins als resultats de les proves sanitàries i la resolució de l’expedient administratiu. Els Agents Rurals i els tècnics dels dos departaments van obrir diverses actes administratives per les condicions i la manca de permisos dels animals.

Pel que fa a la plantació de marihuana, es va trobar tot el material necessari per mantenir-la i fer-la créixer, com làmpades i aires condicionats. La casa tenia tres escomeses de corrent fraudulentes, que van suposar un frau de 20.000 euros. També hi havia 1.800 esqueixos i 405 plantes de marihuana.

La investigació està oberta i no es descarten més detencions. Els dos detinguts seran citats properament per declarar davant del jutge. No tenen antecedents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell