Societat

Les fires d’aviram paren la taula de la festa nadalenca

La Fira del Gall de Vilafranca és un any més l’aparador dels productes quilòmetre 0 i de qualitat del Penedès

També mercat Ficap a Valls i Fira Avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat

Les mostres d’aviram arriben ben farcides quan tot just es comencen a planificar els àpats nadalencs. Una de les més antigues és la Fira del Gall, que celebrarà la 354a edició el 15 i 16 de desembre a Vilafranca del Penedès, inaugurada dimecres passat per la reconeguda xef Carme Ruscalleda. Serà l’edició més familiar de la mostra, ja que com va explicar Dolors Rius, regidora de Promoció Turística local, durant la presentació de la fira: “La creixent assistència del públic familiar ens ha portat a ampliar l’oferta d’activitats enfocades especialment a aquest tipus de públic.” Per la seva banda, l’alcalde, Pere Regull, va valorar la importància de la fira quant a la promoció del territori: “Vilafranca del Penedès té en la gastronomia i el vi una fórmula perfecta que cal seguir potenciant, i la Fira del Gall hi aporta un valor afegit.” La fira es concentrarà al parc de Sant Julià, amb espais de venda directa –es posaran a la venda uns 2.000 exemplars de gall del Penedès–, la mostra gastronòmica i l’anomenat celler del Penedès, que oferiran racions i plats amb el producte estrella de les jornades, el gall. També hi haurà la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, el mercat d’artesania i productes naturals, el Concurs Exposició de Raça de Gallina Penedesenca Memorial Amadeu Francesch i la novetat d’aquesta edició, la fira en família, amb espais i jocs per als més petits. Amb tot s’espera arribar o superar les xifres de l’any passat: 43.000 visitants, que van fer una despesa mitjana d’uns 50 euros.

Per la seva banda, el Prat de Llobregat celebra fins diumenge la 45a Fira Avícola de la Raça Prat, una fira de proximitat que mostra productes de la terra reconeguts i de qualitat com són l’aviram de raça Prat i la carxofa Prat, orgull de la ciutadania. S’hi esperen 80.000 visitants, que podran gaudir de moltes propostes, com ara la Mostra d’Entitats, aquest any amb més de 60 entitats i una quarantena d’actes.

També Valls obre aquest cap de setmana el tradicional Mercat de Nadal, Fira de Capons, Aviram i Motius Nadalencs Ficap-2018, un dels mercats de carrer més típics i concorreguts de l’any a la capital de l’Alt Camp. S’hi exposaran una variadíssima oferta d’aus de corral vives, criades a pagès, i també d’arbres i verd, figures de pessebre, vins i caves, dolços, objectes ornamentals, artesania…



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES