Societat

Buch aparca els canvis al capdavant dels Mossos

El conseller tanca la crisi pels fets i pel dispositiu de Girona i Terrassa

Volen treure el cos del debat polític

El conseller d’Interior, Miquel Buch, es va comprometre ahir davant de la cúpula de comandaments dels Mossos d’Esquadra a no introduir, per ara, cap canvi en l’estructura del cos, malgrat l’ultimàtum del president Quim Torra després de les càrregues contra grups antifeixistes del dia 6, que intentaven boicotejar actes de Vox a Girona i Terrassa. Buch va coincidir amb els comandaments en la necessitat de treure el cos del debat públic i polític i va admetre que ara veia més correcte el desplegament i el dispositiu emprats en les dues concentracions.

Buch es va reunir ahir al complex central Egara dels Mossos, a Sabadell, amb la cúpula de la policia catalana, en una trobada en què hauria fet autocrítica per la crisi política oberta després de les queixes de Torra per les càrregues de dijous passat, segons han explicat diverses fonts.

En la reunió, Buch va mostrar la seva confiança en la tasca policial, i va reconèixer que, després d’una anàlisi més profunda, els dispositius que van desembocar en les càrregues policials a Girona i a Terrassa van ser globalment correctes, segons les fonts policials. Buch, doncs, no va plantejar canvis en l’estructura dels Mossos d’Esquadra i va insistir que per ara no n’hi haurà cap, malgrat l’ultimàtum del president Torra. El conseller es va limitar a comentar que qualsevol canvi futur es tractaria d’una decisió interna que hauria de respondre a necessitats estructurals, i d’acord amb criteris professionals i objectius.

Buch va pactar també més esforç del cos policial a l’hora de ser “constants per millorar i per potenciar els mecanismes de mediació en tots els conflictes, així com reforçar estratègies de comunicació per tal de contrarestar la difusió de notícies falses a les xarxes”. L’esforç per pactar amb els organitzadors de les manifestacions no exclouria la necessitat que la “societat catalana treballi per l’aïllament polític de les minories violentes”, hauria remarcat el conseller.

LA XIFRA

11
anys de presó
demana l’Audiencia Nacional per al major Trapero, ja apartat del cos, pels fets de l’1 d’octubre.

La Intersindical-CSC convoca dues hores de vaga per al dia 21

El sindicat Intersindical-CSC ha convocat vaga general de dues hores el divendres dia 21 de desembre, entre dos quarts d’una i dos quarts de tres de la tarda, coincidint amb la reunió del Consell de Ministres que s’ha de celebrar a Barcelona.

Fonts del sindicat van explicar ahir a l’ACN que l’aturada es fa per motius econòmics i socials, ja que el govern espanyol no ha retirat el decret del 6 d’octubre que facilita el trasllat de seus socials, així com tampoc la reforma laboral del PP. Entre altres mesures, el Consell de Ministres del dia 21 preveu augmentar el salari mínim interprofessional fins als 900 euros, xifra que la Intersindical-CSC veu insuficient i advoca perquè sigui de 1.200 euros.

El sindicat ja ha registrat la convocatòria de vaga al Departament de Treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona