Societat

Economia

‘Speed Dating’ al Foodlab

Dos minuts per començar

El Consell Comarcal de la Selva asseu en una taula empresaris i aspirants a trobar feina a Riudellots

El model obliga a presentar-se i ‘vendre’s’ de forma concisa

La Marta, en Pau i la Nayelí van coincidir ahir al matí al Foodlab de Riudellots de la Selva. Tots tres van participar en la jornada d’speed dating (cites ràpides), que organitzava per primer cop l’àrea de Promoció del Territori del Consell Comarcal de la Selva. Es tractava que en dos minuts el responsable d’una empresa rebés un currículum i conegués un o una aspirant a deixar d’estar desocupat o trobar una feina millor. Es tractava que en dos minuts els candidats a millorar les perspectives laborals es presentessin i expliquessin, de manera concisa, com són i què voldrien fer.

La Marta Cerezo forma part de l’equip directiu de l’empresa Radiadores Cerezo, de Sant Feliu de Buixalleu. Tenen dues naus i una quarantena d’empleats al poble i han obert una nova línia de negoci (la fabricació de màquines de climatització) i necessiten personal. “Estem buscant empleats de producció, soldadors, muntadors, electricistes i administratius. Tenim clar el que ens falta i el que busquem.” Ahir a dos quarts de dotze, Cerezo volia parlar una estona més amb tres futuribles nous treballadors (tres per a producció i dos per a administració) amb qui acabava de parlar. “En dos minuts ens interessava saber quin tipus de persona eren, a què s’havien dedicat i les expectatives laborals que tenien.”

En Pau Rojas és de Caldes de Malavella i va entrevistar-se amb Cerezo. Ha fet un cicle formatiu de grau superior d’administració i finances, i busca feina. “Ha estat una cosa àgil. Havia de presentar el currículum i explicar com soc jo, i fer-ho de la manera més abreujada possible”, resumia.

“No és tan formal”

La Nayelí Bernal també va parlar amb la Marta Cerezo. És biòloga i va néixer a Mèxic. Va estar un temps a Palma de Mallorca i, des de fa tres anys i mig, viu a Blanes. “Estic buscant feina i vaig veure que es feia això per Facebook. M’ha semblat un format interessant: no és tan formal,i pots parlar de tu i et poden conèixer.” A la Nayelí li agradaria ser tècnica de laboratori. “Estava nerviosa, però m’he pogut explicar bé.”

En Jordi Font és tècnic de la unitat d’ocupació de l’àrea de Promoció del Territori del Consell. Explica que havien comprovat que a la Selva el sector industrial necessita empleats de tota mena. Per això, van voler “dinamitzar l’aportació de candidats, i vam pensar que era una bona fórmula”. Al final, hi va haver 25 persones inscrites i 4 empreses van enviar un representant a Riudellots –l’esmentada Radiadores Cerezo; Concentrol, de Riudellots; Electer, d’Anglès, i Tekinox, de Santa Coloma de Farners. Els inscrits es repartien en grups de 5, que anaven passant per cadascuna de les taules amb els empresaris. Tots els aspirants tenien dos minuts per vendre’s.

En la cloenda, la cap de la unitat d’ocupació del Consell, Inés Esteve, va afirmar: “Han passat coses i hem pogut acostar els dos pols.” Esteve hi va afegir que a Olot hi ha hagut quatre jornades semblants, però que a la Selva era la primera. “Hauria estat més fàcil a hostaleria o en turisme, però hem pensat que seria útil per a la indústria.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres