Societat

Un tiroteig causa dos morts i onze ferits a Estrasburg

L’atacant dispara uns quants trets en un mercat de Nadal i fuig

El Parlament Europeu tanca la seu

Almenys dues persones van morir i onze més van resultar ferides en un tiroteig, ahir, a la ciutat francesa d’Estrasburg, a l’est del país. Després de disparar, l’atacant -identificat com un delinqüent habitual- va fugir i, en el moment de tancar aquesta edició, estava atrinxerat i envoltat per la policia en un edifici del barri de Neudorf. Els fets van tenir lloc prop d’un mercat de Nadal cap a les 8 del vespre, en una hora molt concorreguda. Els establiments de la zona –propera a la plaça Kléber, a només tres minuts de la catedral, el monument més destacat de la capital alsaciana– es van veure obligats a tancar. Segons l’alcalde, Roland Ries, es van sentir fins a quatre trets.

Després de ser informat dels fets, el president Macron va donar per acabada una reunió que mantenia amb diputats, per tal de seguir de prop la situació, mentre el ministre de l’Interior, Christophe Castaner, es traslladava a la cèl·lula de crisi per pilotar l’operació.

Els hospitals d’Estrasburg van decretar l’anomenat “pla blanc”, destinat a situacions d’urgència com ara atemptats, epidèmies o catàstrofes naturals. La policia va establir un perímetre de seguretat a la zona i va demanar als veïns que es quedessin a casa.

Alguns testimonis van parlar de gent atesa estirada a terra. Un treballador d’un restaurant va explicar a l’agència Efe que va sentir el que semblaven “petards o trets” repetits i, poc després, va veure gent corrent pel carrer. Pel barri, segons aquest mateix testimoni, no van parar de passar patrulles de forces de l’ordre. La circulació es va tallar als cotxes. També els transports públics es van tancar per motius de seguretat.

El Parlament Europeu, que celebra aquests dies sessió plenària a Estrasburg, va alertar a través de missatges de mòbil als seus treballadors i als eurodiputats que no sortissin dels restaurants o els hotels. Com a mesura de precaució, a més, va anunciar el tancament de l’edifici que acull l’activitat del Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia