Societat

El Baltasar sense pintar s’amplia a més cavalcades

La campanya #BaltasardeVeritat de Casa Nostra Casa Vostra aconsegueix que Reus, Girona, Valls, Cervera, Solsona, Tremp, Móra d’Ebre i Moià el tinguin

Tres de cada quatre capitals de comarca de Catalunya (un 74,4%) tindran un Baltasar de veritat en la pròxima cavalcada de Reis. En concret, 32 de les 43 capitals tindran un rei negre sense pintar, vuit més que l’any passat. D’aquestes, 24 han aconseguit prescindir completament del betum i no pintaran cap patge. Les vuit capitals que aquest any tindran un Baltasar de debò són Reus, Girona, Valls, Cervera, Solsona, Tremp, Móra d’Ebre i Moià.

Aquest és el resultat de l’ informe de Casa Nostra Casa Vostra , difós ahir en un comunicat i elaborat a partir de dades aportades pels ajuntaments i per entitats, en què se sosté que la campanya #BaltasarDeVeritat, impulsada per Casa Nostra, ha aconseguit l’objectiu de fomentar cavalcades més inclusives i de reduir la pràctica de pintar el rei de negre, que l’ONG considera “d’origen racista i colonialista”.

En els onze casos en què el rei Baltasar manté la cara pintada, com ara Igualada, els organitzadors addueixen dificultats per trobar persones negres als seus municipis o bé es remeten al pes de la tradició. “Els organitzadors poden trobar una manera de fer una cavalcada intercultural, participativa i antiracista sense alterar els valors de la festa i la tradició de cada municipi”, declara el portaveu de Casa Nostra Casa Vostra, Xavi Buxeda. A Reus, per exemple, pujaran a la carrossa del rei negre persones del centre d’acollida de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. A Girona, Baltasar complirà els requisits que sempre s’han exigit als reis de la ciutat –vinculació a les entitats i dots de comunicació– i, per primer cop, serà negre. A Banyoles, comptaran amb la participació de la comunitat gambiana. Barcelona va ser de les pioneres a incloure-hi persones negres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona