Societat

Tres morts i setze hospitalitzats per l’incendi d’un habitatge a Badalona

Entre els ferits evacuats hi ha un nadó en estat crític, dos adults en estat greu i almenys tretze ferits lleus

Tretze persones més han estat ateses i donades d’alta al lloc dels fets

Efectius dels Bombers de la Generalitat i de Barcelona treballen en l’extinció del foc, que ja està controlat

Tres persones han mort i una prop d’una trentena han resultat ferides aquest dissabte de diversa consideració en l’incendi d’un bloc de pisos al barri de Sant Roc de Badalona. Les flames han afectat vuit plantes i l’edifici s’ha hagut de desallotjar.

El foc, que ja està controlat, ha arrencat al voltant de les nou del matí a la planta baixa d’un edifici de deu plantes a l’avinguda Marquès de Mont-roig. El foc s’ha propagat ràpidament en sentit vertical i quan hi han arribat els Bombers ja estava molt desenvolupat. De moment es desconeixen les causes del sinistre, que ha afectat les dues façanes de l’edifici.

Entre els ferits hi ha un nadó en estat crític i dos adults en estat greu, que s’haurien precipitat per la finestra per. Tretze persones han requerit trasllat hospitalari per ferides lleus, segons el balanç definitiu Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Set dels ferits han estat evacuats a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona (el nadó crític, un adult greu i cinc ferits lleus); l’altre ferit greu ha estat traslladat a l’Hospital de Sant Pau; quatre dels ferits lleus han estat ingressats a l’Hospital del Mar, i quatre més al Germans Trias de Badalona. Els altres tretze afectats han estat atesos i donats d’alta al lloc dels fets.

El bloc s’ha desallotjat i els serveis d’emergències estan reubicant les persones afectades, ha informat l’Ajuntament. En total, s’han vist afectades 32 persones.

Fins al lloc de l’incendi, s’hi han desplaçat nou dotacions dels Bombers de la Generalitat, set dels Bombers de Barcelona: sis vehicles d’aigua, dues autoescala 2 ambulàncies, 1 furgó d’equips respiratoris, 3 vehicles de comandament i 2 de relleu. En total, hi han treballat una quarantena d’efectius, quinze dels Bombers de la Generalitat i vint-i-cinc dels Bombers de Barcelona. També hi han acudit nou unitats del SEM, a més dels Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i la Guàrdia Urbana. El trànsit s’ha tallat a la zona d’influència dels fets per facilitar la tasca dels equips d’emergències.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha mostrat aquest migdia el seu condol a totes les víctimes de l’incendi i ha ofert tot el suport del govern al’Ajuntament de Badalona. En declaracions des del lloc dels fets, Buch ha volgut traslladar el seu “agraïment profund a tots els cossos de seguretat i emergències que estan treballant en l’incendi”.

També des de Sant Roc, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha explicat que treballaran conjuntament amb el consistori per donar suport als veïns afectats.

De la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha parlat amb l’alcalde de Badalona, Àlex Pastor, a qui ha ofert tot el suport del govern. Torra també ha expressat el seu agraïment als serveis d’emergències per la tasca d’aquest dissabte a Badalona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona