Societat

L’alcalde de Vidreres i el gestor de l’aigua, investigats

Una jutgessa de Santa Coloma cita a declarar avui Camps i els responsables de Rec Madral per cinc suposats delictes

La Guàrdia Civil ha investigat el cas arran d’una denúncia de VxTothom

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps (CiU), i els responsables de Rec Madral i Riera de Cabanyes, les empreses que presten el servei d’aigua al municipi, són investigats per la jutgessa número 4 de Santa Coloma de Farners per cinc suposats delictes. Camps i un dels directius de les societats són citats avui al jutjat per declarar.

La Guàrdia Civil ha investigat la gestió del servei arran d’una denúncia del grup de Vidreres per Tothom-Entesa (un edil de tretze). La magistrada va admetre a tràmit la querella a l’octubre. Vol esbrinar si el batlle i els responsables de les companyies han incorregut en delictes contra els recursos naturals i el medi ambient, prevaricació administrativa, tràfic d’influències, malversació de cabals públics i alçament de béns.

La denúncia a la Guàrdia Civil la va presentar el 2017 José Antonio Bermúdez, cap de VxTothom en les municipals del 2015, però que no va agafar l’acta –ho va fer Elena Valverde–. Després de la denúncia i de la posterior ratificació, la Guàrdia Civil ha investigat el cas.

Segons la documentació recopilada per la policia, les dues societats no tindrien accés legal a l’aigua de cinc pous (segons sentència del Tribunal Suprem del 2010). Per això, l’esmentat grup polític va demanar que les tarifes que cobren a Vidreres siguin declarades nul·les i que, a més, les empreses cessin l’activitat al municipi. Les tarifes van ser aprovades el 1998 i modificades el 2007. El denunciant també vol aclarir el paper de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Junta de Preus de la Generalitat en el conflicte.

En la documentació de la Guàrdia Civil que ja és al jutjat de Santa Coloma, s’hi recorda que una antiga empresa creada per Camps el 2011 havia tingut el mateix domicili social a Madrid que l’empresa Riera de Cabanyes SA. Carles Mallart, un dels gestors de les societats, havia estat un dels representants de més pes de CiU a Vidreres, on va ser regidor.

Acusació popular

En la querella, s’hi ha presentat com a acusació popular l’Associació de Defensa de Persones Consumidores de la Selva, que defensa l’advocada Montserrat Vinyets. El president de l’entitat és Cristóbal Martínez, que considera que s’han d’aclarir, entre moltes altres coses, si les empreses tenen autorització per captar aigua dels esmentats pous, a Can Prats (Llagostera).

Amb aquests dipòsits, les companyies han aportat aigua a pobles com ara Vidreres i Caldes de Malavella, entre altres pobles. Les dues societats presten el servei als veïnats d’Aiguaviva Parc, la Goba, Terra Fortuna i Puigventós i al polígon industrial de Vidreres. Hi treballen des de l’1 de gener de 1988. L’Ajuntament va recepcionar Aiguaviva Parc el 1996, però sense l’aigua.

L’esmentada associació aplega veïns de municipis com ara Riells i Viabrea, Maçanet i Vidreres afectats pel que consideren que és un mal servei i suposades irregularitats.

LA DATA

11.12.18
Va ser
el dia que la jutgessa va admetre a tràmit la denúncia contra Camps i el gestor de l’aigua a Vidreres.

Camps i els guàrdies de Valdivieso

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps (CiU), afirma que està tranquil tot i la querella presentada en contra seva. Diu que no té cap sentit el que està vivint. A Camps, el defensa l’advocat Carles Monguilod. Fa alguns dies Camps, que governa amb majoria absoluta a l’Ajuntament (vuit regidors de tretze) va distribuir una carta als treballadors de l’Ajuntament i a persones de la seva confiança. Hi exposa, a grans trets, que el seu pas pel jutjats es deu a interessos partidistes i hi veu la mà dels col·laboradors de l’antic edil Manuel Valdivieso.

En un document contundent i en nom de tot l’equip de govern, Camps afirma que la querella del grup de veïns “està presentada i promoguda pel mateix grup de personatges exaltats que sovint venen a fer intervencions irrespectuoses al ple municipal, els mateixos personatges que anys enrere actuaven amb actituds de les quals tots ens sou coneixedors, més que eren els guàrdies de corps de Valdivieso”. Valdivieso va ser edil de Plataforma Cívica i havia estat el president de l’agrupació de parcel·listes d’Aiguaviva Parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona