Societat

El 100% d’ocupació a la 56a Fira de l’Oli de les Borges

Es fa aquest cap de setmana i tindrà 91 expositors, uns seixanta paradistes i una vuitantena d’actes programats

La Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues arriba aquest cap de setmana a la 56a edició amb el 100% d’ocupació, amb 91 expositors i una seixantena de paradistes. Així, enguany la mostra compta amb 14 productors de proximitat a la carpa, 31 d’oleícoles al Pavelló de l’Oli, 38 al pavelló comercial i 8 a la zona exterior, a més d’una seixantena de paradetes d’artesania i alimentació també a l’exterior del recinte firal. La programació complementària és llarga i completa, amb més d’una vuitantena d’actes programats. Manté propostes tradicionals com ara els Tres Tombs, les visites guiades a elements turístics de la zona, l’experiència d’anar al tros a collir olives, demostracions o tallers culinaris, i introdueix novetats, com ara que per primer cop hi haurà un molí portàtil on es podrà molturar olives per fer oli en directe. Una altra novetat és l’agermanament de la fira amb la Fundació Alícia, creada el 2003 pel xef i copropietari del restaurant El Bulli Ferran Adrià i el cardiòleg Valentí Fuster i uns dels màxims exponents del sector agroalimentari internacional. Més xefs participants de renom de l’edició d’aquest 2019 són els germans Torres, Carles Gaig i la popular Carme Ruscalleda, a més que es compta amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, que visitarà els expositors dissabte a la tarda, així com d’altres membres del govern de Catalunya i l’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas.

Nous gegants

Demà, a les 10 h, a l’església parroquial també tindrà lloc un acte molt esperat: la presentació dels nous gegants de les Borges Blanques, apadrinats, entre altres, per la polifacètica periodista Pilar Rahola. Es comptarà, a més, amb la participació de més d’una desena de colles geganteres de Catalunya, acompanyades dels grallers Els Marfulls de les Borges i Inxa Brass Band, que oferiran una cercavila fins al Pavelló de l’Oli.

Dates: del 18 al 20 de gener.

www.firaoli.cat

Dones per obrir i tancar la fira

Redacció

Per segon any consecutiu, seran dues dones les encarregades d’inaugurar i clausurar la Fira de l’Oli. La presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, dona avui al matí el tret de sortida de la mostra, i la monja i activista Sor Lucía Caram, que també durà a terme una demostració gastronòmica en directe diumenge al migdia i signarà els seus llibres solidaris a l’Espai Garriguenc en diverses franges horàries, serà la responsable de cloure la 56a edició. Serà diumenge, a les 20 h, a l’Espai Gastronòmic, que s’anunciarà la proclamació del públic del millor oli de la fira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona