Societat

Amnistia Internacional demana al Suprem que els observadors tinguin un espai dins la sala del judici

Algunes defenses sol·liciten també lloc per a organitzacions internacionals

Amnistia Internacional ha enviat un escrit al Tribunal Suprem on demana tenir un espai dins la sala del judici de l’1-O perquè membres de l’organització puguin seguir el judici per “avaluar” que es compleixen totes les garanties per a un judici just. L’entitat vol supervisar en primera persona que el procediment es fa correctament. Amnistia Internacional s’ha pronunciat en diverses ocasions contra la presó provisional dels líders independentistes i n’ha demanat l’alliberament. També han fet aquesta petició diferents defenses dels presos independentistes, que sol·liciten cinc places per a observadors nacionals i internacionals (com és el cas de Junqueras, Romeva o Forcadell, entre d’altres).

El passat 30 de novembre, l’entitat va enviar una carta a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart on se solidaritzava amb ells i reclamava la seva posada en llibertat. En aquell moment, ja es va comprometre a “supervisar” el procés judicial” per “analitzar si les garanties d’un judici just es complien”. També va prendre partit durant la vaga de fam de quatre dels presos (Rull, Turull, Forn i Sànchez) i va dir que vetllaria pel seu “dret a la salut”. L’entitat també ha denunciat la “passivitat” de la fiscalia a l’hora d’investigar l’actuació policial de l’1-O.

Ara, quan falten pocs dies per a l’inici del judici, Amnistia Internacional ha remès una carta al Tribunal Suprem on demana tenir un espai dins la sala de plens per assistir en primera persona. L’objectiu és “supervisar” que els encausats tenen dret a “un judici just”.

Les defenses també han fet aquesta sol·licitud en diversos escrits presentats aquesta setmana davant el Tribunal Suprem. El tribunal haurà de donar resposta tant als seus com als de les acusacions, i detallar quins testimonis accepta, si permet que els acusats declarin en català i si es reserva un espai per observadors internacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES