Societat

L’Ajuntament de Banyoles comprarà pisos per destinar-los a lloguer social

Preocupació al consistori pel nombre d’execucions hipotecàries que hi podria haver pròximament a la ciutat si no s’aconsegueixen acords

La necessitat de disposar de més pisos amb uns preus de lloguer que resultin assequibles als més desfavorits ha empès l’Ajuntament de Banyoles a negociar amb propietaris de pisos (majoritàriament, entitats bancàries) la compra d’alguns habitatges, a fi de destinar-los a la borsa de lloguer social i així fer front a la problemàtica a curt termini.

Agilitzar els tràmits

La decisió s’ha pres, d’una banda, perquè quan finalment l’Ajuntament aconsegueix una cessió els tràmits administratius posteriors són molt lents (hi ha d’haver un traspàs intermedi amb l’Agència Catalana de l’Habitatge) i, de l’altra, perquè des de fa poc la Diputació ofereix una línia d’ajudes econòmiques als ajuntaments amb aquesta finalitat. En aquests moments –va indicar en el darrer ple municipal l’alcalde, Miquel Noguer, que alhora és el president de la Diputació– s’està negociant l’adquisició de “dos o tres pisos”, que s’afegiran a la quarantena que ja estan a la borsa de lloguer social de Banyoles.

La voluntat de comprar habitatges per destinar-los a lloguer social, anunciada en la darrera sessió plenària, representa un canvi notable en la política de l’equip de govern (CiU) en aquesta qüestió. De fet, el primer tinent d’alcalde, Jordi Congost, va admetre que fins ara no n’era partidari, però que les circumstàncies estan obligant a replantejar-ho.

Risc de desnonaments

La necessitat de disposar d’aquest tipus d’habitatges s’està fent cada cop més evident atès el nombre de processos d’execucions hipotecàries que es registren a la ciutat. Als mesos de febrer i març –es va dir en la sessió plenària– en podrien culminar set, si abans no s’arriba a un acord amb l’entitat bancària, una circumstància que a l’equip de govern preocupa molt, segons van assegurar. La sortida que té la gent afectada és pactar amb la propietat un lloguer social del pis on ja s’estan allotjant, o bé que l’Oficina d’Habitatge els trobi una llar alternativa. Noguer va recordar, però, que el 2018 s’havia aconseguit evitar els desnonaments buscant solucions a cada cas.

LA FRASE

Preveient futures dificultats, destinarem una partida a la compra de pisos
Jordi Congost
PRIMER TINENT D’ALCALDE

LA XIFRA

7
desnonaments
hi haurà a Banyoles als mesos de febrer i març si abans no s’arriba a un acord entre les parts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia