Societat

La DGAIA demana revocar la llibertat provisional del pare de nadó mort

Obre un expedient d’informació reservada per avaluar el compliment o no dels protocols de detecció i comunicació de situacions de maltractaments

Pineda de Mar fa un minut de silenci

Els serveis jurídics de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) han presentat davant del jutge d’Arenys de Mar que investiga els presumptes maltractaments al nadó de dos mesos que va morir ahir a l’Hospital Vall d’Hebron que revoqui la llibertat condicional del pare del menor.

Segons han informat a Efe fonts de la DGAIA, que tenia la tutela del menor des que el pare va ser denunciat per maltractament, està a l’espera que el jutge doni curs a la seva petició d’exercir l’acusació particular en el cas. El pare del nadó, un jove de 21 anys, de nacionalitat uruguaiana i veí de Pineda de Mar (Maresme), està en llibertat provisional amb mesures cautelars, com la prohibició de sortir del país, després de declarar davant del jutge, davant qui únicament hauria reconegut que va sacsejar al nadó per a despertar-lo perquè estava inconscient. La DGAIA també ha obert un expedient d’informació reservada per avaluar el compliment o no dels protocols de detecció i comunicació de situacions de maltractaments, ja que el nadó va ser atès en diversos centres sanitaris abans que ingressés el passat dia 4 a l’Hospital Vall d’Hebron, on els metges sí que van activar el protocol de maltractament en veure l’estat del menor.

Dol a Pineda de Mar

Unes 500 persones han omplert aquest dimarts la plaça de Catalunya de Pineda de Mar (Maresme) en record al nadó veí d’aquesta població presumptament maltractat pel seu pare. Segons recull l’agència ACN, l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha mostrat la seva ràbia i indignació després de conèixer la mort del nadó de dos mesos que hauria estat maltractat pel seu pare. Amor assegura que un cop l’agressor reconegués els fets és “humà” que es posi en dubte la decisió judicial de deixar-lo en llibertat. En aquest nou escenari, l’Ajuntament es plantejarà demanar que es revoqui la decisió, com ja ha exigit també la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA): “Demanarem la màxima contundència”.

El jutge espera la comunicació oficial

El jutge d’Arenys de Mar (Maresme) que investiga el suposat maltractament d’un pare al seu nadó de dos mesos està en espera de rebre la comunicació oficial de la mort del petit i els informes mèdics que va sol·licitar abans de decidir si manté en llibertat al sospitós.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del jutjat d’instrucció 3 d’Arenys de Mar (Maresme), que porta la causa sobre aquest suposat maltractament, encara no ha rebut els informes sanitaris ni la certificació de la mort del nadó. El jutge està ara en espera de rebre la informació necessària per avançar en la investigació, segons el TSJC.

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va denunciar la setmana passada que hi va haver “carències” d’informació, comunicació i coordinació entre els serveis de salut i socials que van intervenir en el cas d’aquest nadó, que ja havia estat atès amb anterioritat a l’Hospital de Calella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona