Societat

Els taxistes acaben les votacions i comencen el recompte de vots

Gairebé 10.500 conductors autònoms i 4.000 assalariats han pogut votar

Finalment s’ha plantejat una pregunta binària sobre desconvocar o no l’aturada i la votació s’ha fet amb urnes

Els taxistes en vaga han acabat de votar i es disposen a començar el recompte de vots a dos quarts de dotze d’aquest dimecres, després de prop de sis hores de votació.

Gairebé 10.500 autònoms i 4.000 assalariats estaven cridats a respondre “Sí” o “No” a la pregunta de si “s’aixeca l’aturada?”. Segons estimacions del comitè de vaga haurien votat almenys 6.000 persones.

Ho han fet en sis urnes instal·lades a Plaça Catalunya, cinc per als conductors amb llicència i una última per als assalariats i taxistes de fora de Barcelona. Cadascuna de les taules ha comptat amb una urna i almenys tres persones que controlaven que els votants tinguessin el carnet de llicència o la credencial, si eren assalariats.

El sisè dia de vaga dels taxistes de Barcelona ha començat amb desconcert i amb una assemblea caòtica que ha provocat la dimissió del comitè de vaga i del portaveu d’Elite Taxi, Alberto Tito Álvarez.

El comitè de vaga ha organitzat el procés participatiu i ha fet públic que faria efectiva la dimissió un cop realitzada la votació per determinar si el sector accepta o no la proposta del govern per regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

La Generalitat es va comprometre aquest dimarts en una reunió al Departament de Territori i Sostenibilitat a aprovar un decret llei la setmana vinent que contempli 15 minuts de precontractació obligatòria per als VTC ampliables a una hora a través del reglament de l’AMB. A la sortida, els taxistes van convocar una assemblea a les onze del matí del dimecres i tenien previst obrir les urnes al migdia.

En un inici, el comitè havia proposat una consulta amb tres opcions: seguir l’aturada i no acceptar el decret, aixecar la vaga i acceptar el decret o “fer una treva” i “si la Generalitat no compleix amb el que ha promès tornar a activar la vaga pel MWC. No obstant això, aquesta consulta no s’ha produït d’aquesta manera per discrepàncies entre els taxistes. Després d’una assemblea tensa, els taxistes han acabat decidint-se per votar a favor o en contra de desconvocar la vaga, i amb urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona