Societat

La patronal dels VTC mou els seus xofers contra el decret

Una inusual manifestació recorre Barcelona fins a Sant Jaume

Milers de ciutadans signen a favor d’Uber i Cabify

Les empreses del sector dels vehicles de transport amb conductor (VTC) no estan disposades a quedar-se de braços plegats ni a cedir davant l’avantatge que, aparentment, ha pres el taxi en la pugna pel pastís de Barcelona. En el marc d’aquesta estratègia, un miler de xofers van participar ahir en la primera manifestació del col·lectiu, amb una marxa que va recórrer Barcelona des de Francesc Macià fins a la plaça Sant Jaume, a través del passeig de Gràcia, la plaça Catalunya i la Rambla.

Durant tota la marxa, els xofers van rebre consignes constants de mantenir l’ordre i no protagonitzar actes de violència ni molestar els ciutadans. Un dels lemes dels xofers de VTC és Nosaltres donem aigua, no tirem pedres, amb clara voluntat de marcar una distància respecte a les actituds violentes d’alguns taxistes. Tan civilitzada va ser l’actitud dels manifestants que la marxa no va trepitjar en cap moment l’asfalt com sol ser habitual en les manifestacions i va transcórrer sempre per la vorera. Fins i tot quan s’arribava a una cruïlla i hi havia un semàfor en vermell, la processó de xofers s’aturava i, si algun volia passar, era esbroncat. “Mai havia vist una manifestació com aquesta”, es va atrevir a dir un agent dels Mossos encarregat de vigilar la protesta.

Un cop a Sant Jaume, els conductors van proferir crits dirigits a la Generalitat i a l’Ajuntament –les dues administracions implicades en la reglamentació del seu sector– i van aconseguir una reunió amb el cap de gabinet de la consellera Elsa Artadi. A la trobada, hi van assistir Josep Maria Goñi, president d’Unauto a Catalunya; Fernando Gatell, directiu de l’empresa Vecto Ronda, i dos representants dels treballadors. El representant de la Generalitat va prendre nota de les reclamacions del sector de VTC, que veuen en el projecte de decret del Departament de Territori la fi de la seva activitat. Els conductors de VTC no van aconseguir que cap representant de l’equip d’Ada Colau els rebés i van anunciar una nova mobilització per dilluns i que mantindran els cotxes aparcats a la Diagonal.

En la reunió amb el govern es va fer entrega de milers de signatures recollides en favor de la continuïtat d’Uber i Cabify a Barcelona. A través d’internet, en el web change.org, s’han recollit fins a 120.000 firmes de suport al sector dels VTC.

Per la seva part, L’empresa MooveCars, que gestiona 400 llicències de VTC a Catalunya que realitzen serveis per a Uber, ha assegurat que el decret del Govern que restringeix el seu àmbit d’actuació el portarà a plantejar un acomiadament col·lectiu que deixarà sense treball a 726 treballadors, informa Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar varietats autòctones resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla