Una fira històrica

La Bisbal reviu un episodi de la guerra del Francès de fa dos-cents anys

Què millor que un fet històric com a excusa per organitzar una fira que serveixi per promocionar una població? Doncs això és precisament el que han fet a la Bisbal d'Empordà, tot commemorant els fets viscuts a la ciutat durant la guerra del Francès. Concretament, la Fira Històrica la Bisbal 1810 rememora el fet històric que va tenir lloc el 14 de setembre del 1810, quan el general O'Donnell va derrotar les tropes franceses del general Schwartz a la població bisbalenca. Aquest episodi bèl·lic va tenir una importància cabdal en aquell moment. Aquests fets van ser immortalitzats pel pintor Bartomeu Ribó en un quadre, que actualment està exposat a l'Ajuntament i que ha servit com a punt de partida per a la recreació històrica que va tenir lloc –amb gran èxit de públic– el dissabte dia 3.

Segons dades de la Policia Local unes 8.000 persones han participat en els dos dies que ha durat la fira. El punt àlgid va coincidir amb la recreació històrica, en què uns 2.000 assistents van viure en directe l'acte a la plaça del Castell. Només l'amenaça de pluja de diumenge va desanimar els participants del mercat antic i de brocanters, que va acabar suspenent-se. Pel que fa al tipus de públic, segons fonts de l'Ajuntament, aquest va ser molt divers: des de gent del poble interessada a conèixer la pròpia història fins a turistes de diversa procedència que passen al país aquests dies festius de Setmana Santa.

Al consistori es van mostrar satisfets pel que fa a les visites guiades, l'horari de les quals es va haver d'ampliar en algun cas per satisfer la demanda.

Oix 1850

També a Oix l'excusa històrica ha servit per organitzar una fira que es remunta a èpoques pretèrites per atraure gent i promocionar el poble. En aquest cas, la fira Oix 1850 rememorava l'època carlina, en terres de bandolers i contrabandistes, i ho va fer a través de l'obra de Marian Vayreda La punyalada. Com a la Bisbal, era la primera fira d'aquest tipus que s'organitza i el resultat també va ser molt satisfactori. Només dissabte es van servir dos-cents dinars i cent sopars, segons els organitzadors. El plat fort, la representació de La punyalada, va tenir un gran èxit de públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona