Societat

Un mort i 105 ferits pel xoc entre dos trens entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa

Sis ferits han patit lesions de caràcter greu, 15 de menor gravetat i 84 lleus

La circulació de combois està interrompuda entre les dues estacions i s’ha habilitat un servei alternatiu per carretera

Una persona ha mort i 105 més han resultat ferides de diversa consideració aquest divendres en un accident ferroviari entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa. La víctima mortal és la conductora d’un dels dos combois, de 26 anys, ha informat Protecció Civil.

L’accident s’ha produït cap a un quart de set de la tarda al quilòmetre 306,5 de la via, a l’altura de l’altura del baixador de Castellgalí. Un tren de la línia R12 que circulava cap a Barcelona i un altre de la línia R4 de Rodalies que anava cap a Manresa han xocat i un d’ells ha descarrilat. Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Ferrocat. Segons Renfe, entre els dos combois viatjaven unes quatre-centes persones.

Com a conseqüència de l’impacte ha mort la conductora d’un dels combois. Sis persones més han resultat ferides greus i quinze han patit lesions de menor gravetat, totes elles evacuades a centres hospitalaris. També han estat traslladades a l’hospital 37 passatgers amb ferides lleus i 47 han pogut marxar pel seu propi peu després de ser ateses pels equips d’emergències.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha activat la situació extraordinària a la Central de Coordinació Sanitària i ha mobilitzat 23 ambulàncies, així com un vehicle de logística, psicòlegs i l’Àrea Mèdica del SEM.

També s’han activat divuit dotacions dels Bombers i 25 dels Mossos d’Esquadra. Els Bombers continuen aquesta nit al lloc del sinistre pendents de fer l’extracció de la víctima mortal.

Un tren s’ha desplaçat per la via que queda lliure fins al lloc de l’accident per evacuar persones afectades cap a l’estació de Manresa. El comboi ha seguit marxa cap a la capital del bages amb ferits a dins, assistits per personal d’emergències. El SEM ha muntat una àrea sanitària que atès els afectats a l’arribada del tren amb 6 unitats. Allà s’ha atès els ferits i s’ha procedit a evacuar-los en els casos pertinents.

Cap a un quart de deu de la nit tots els passatgers, ferits o il·lesos, ja han estat evacuats del lloc del sinistre. 65 passatgers il·lesos han estat traslladats en autocars cap a Manresa i Terrassa.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers d’Interior, Miquel Buch, i de Salut, Alba Vergés, es troben al lloc del sinistre.

El Centre d’Atenció als Familiars s’ha establert a l’estació de trens de Renfe de Manresa. Renfe ha habilitat el telèfon 900101020 d’informació per a afectats.

La circulació de trens està interrompuda entre les dues estacions. Renfe ha habilitat un pla de transport alternatiu Sant Vicenç de Castellet – Manresa que es mantindrà durant el cap de setmana.

D’altra banda, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que la C-55 està tallada a Sant Vicenç de Castellet per facilitar la circulació dels vehicles d’emergències. Es fan desviaments per la C-16.

Segon accident en pocs mesos

El passat 20 de novembre una altra persona va morir en un xoc entre dos trens a la mateixa línia, a Vacarisses. Un dels dos trens també va descarrilar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona