Societat

Run4cancer supera la xifra dels 4.000 participants

La cursa, organitzada per Oncolliga, es va celebrar ahir i simultàniament en vuit poblacions de la demarcació

La Run4cancer va aconseguir superar la barrera dels 4.000 inscrits. Sota el lema “Mou-te pel càncer”, un total de 4.228 persones de totes les edats van participar ahir al matí en la 5a edició d’aquest esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer. La cursa té la peculiaritat de ser l’única d’aquestes característiques que se celebra simultàniament en vuit poblacions gironines de set comarques diferents.

Olot, el líder

La cursa amb més afluència de participants va ser, un any més, la d’Olot, amb 1.200 inscrits, seguida de Figueres (684), Palafrugell (593), Riudellots de la Selva (447), Salt (430), Porqueres (385), Tossa de Mar (347) i, finalment, Planoles (142). L’organització va valorar en un comunicat molt positivament la xifra de participants, que un cop més creix respecte a l’any anterior, quan es van animar a prendre-hi part 3.527 persones. Els participants van rebre una samarreta i una bossa commemoratives de l’edició, així com un entrepà i beguda a l’arribada. En algunes poblacions, es van organitzar també activitats complementàries, com ara una sessió de zumba a Olot, i animació musical, com ara la de la Tramuntacada Percussió, a Figueres.

Tot i que la cursa no té caràcter competitiu, la iniciativa va aplegar els corredors habituals, els quals van optar majoritàriament per la modalitat de 10 km, i també el que ja és un públic més familiar, que va preferir fer el recorregut de 5 km, corrent o caminant.

L’organització de cadascuna de les curses del Run4cancer va a càrrec de la delegació de l’Oncolliga en aquella població, amb el suport d’ajuntaments, consells comarcals i entitats locals. La iniciativa també disposa de la col·laboració de diversos patrocinadors: Gran Jonquera, Armacell, Seat Proauto, Autocars Solà, Rotary Club Garrotxa, CBG, Dipsalut i diversos comerços de Tossa de Mar.

Iniciativa al servei dels malalts

Aquesta iniciativa, que va néixer l’any 2015, té un doble objectiu: d’una banda, recollir fons per finançar els serveis que l’Oncolliga ofereix per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies; i en aquest punt és extraordinàriament rellevant el suport que es dona en terrenys com ara la psicologia, la fisioteràpia, l’estètica oncològica, el banc de perruques, el préstec de material, llar-residència, entre d’altres, i, el segon, el que és en una oportunitat per promoure l’activitat física, un hàbit saludable que pot ajudar a prevenir l’aparició del càncer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona