Societat

La catedral deixa de perdre visitants

Després d’uns quants anys de reculada, el 2018 la xifra va pujar un 1,5%

L’any passat, el nombre de visitants de la catedral de Girona van ser 223.641, un 1,5% més que el 2017. L’augment no és espectacular, però és important perquè suposa un canvi de tendència: en els quatre anys anteriors, la seu de la diòcesi gironina havia perdut un 12% de visitants. El Bisbat va facilitar ahir la xifra del 2018 i també el lloc d’origen dels visitants. Aquest aspecte no ha experimentat variacions notables en relació amb els anys precedents.

Catalans i francesos

El percentatge més gran correspon a gent provinent de Catalunya mateix (20%); els francesos, per la seva banda, continuen sent habituals a la catedral (16,2%), seguits dels dels Estats Units (7,6%), el Regne Unit (6,4%), Rússia (5,5%), Alemanya (5,1%), Holanda (3,5%), Madrid (2,2%), Itàlia (2,5%), Amèrica del Sud (2,4%), la Xina (1%) i el Japó (0,6%). Prop d’un 10% del total de visitants no van pagar. El Bisbat permet l’entrada gratuïta a diversos col·lectius, entre els quals destaquen els nascuts o residents a la ciutat de Girona. Tampoc no ha de pagar qui tingui una disminució psíquica o física; els que estiguin immersos en un procés d’inserció laboral, social o escolar; grups vinculats a l’Església; institucions que tenen convenis amb el Bisbat, i alumnes de centres educatius de la diòcesi o de la demarcació.

Més casaments

Entre les activitats religioses celebrades l’any passat a la catedral destaquen els 17 matrimonis que s’hi van contreure. És una xifra netament superior a la del 2017, en què se n’hi van comptabilitzar onze. El nombre de batejos, en canvi, va baixar lleugerament: de 31 (la majoria dels quals van ser de gent adulta) es va passar a 27 (dels quals cinc adults). El sagrament que més es va administrar va ser el de la confirmació. N’hi va haver 189, distribuïdes en quatre cerimònies. D’ordenacions se’n va celebrar una.

LA XIFRA

223.641
persones
van visitar l’any passat la catedral de Santa Maria de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia