Societat

Carnestoltes de Banyoles amb joc virtual

Una aplicació lúdica complementa el programa de la festa d’aquest any

El tema del carnestoltes d’aquest any de la ciutat de l’estany és Banyoles al país de les joguines i per complementar el programa d’actes del 22 i 23 de febrer s’ha activat un joc virtual en què, per avançar, els usuaris han de respondre preguntes sobre jocs i també sobre comportament cívic, en el marc d’una campanya que s’està fent sobre aquesta qüestió entre els joves. El joc és accessible a través del mòbil, la tauleta i l’ordinador (festesbanyoles. cat) i també amb els codis QR del programa del carnaval en paper.

Les propostes

El carnestoltes banyolí tindrà com a plat fort la rua infantil, en què participaran centenars de figurants repartits en 13 comparses, majoritàriament d’escoles. Sortirà de la plaça Catalunya a les 16.30 h del dissabte i s’acabarà a les 18 h a la plaça de les Rodes. Aquest recinte del centre, junt amb el de Barraques, al sud de la ciutat, seran, de nou, els espais principals de la festa. En tots dos llocs hi haurà un envelat.

El primer dia estarà dedicat a les propostes del Comitè de Banyolinades. A partir de les 20 h, se celebraran la Cutre Just Dance i la gimcana cutre (plaça de les Rodes) i la Fes-te cutre. Com el seu nom indica, del que es tracta és d’anar vestit amb molt mal gust.

Els versots, dissabte

L’endemà, a més de la rua infantil, se celebraran: la festa per als més petits, amenitzada per la banda Balca (plaça de les Rodes, 18 h); la rua dels versots, el recital de textos satírics que sempre s’havia celebrat el divendres (plaça de les Rodes, 19 h); per primer cop, la Confeti Led Party adreçada als adolescents (plaça de les Rodes, 19.30 h); un concert amb Miquel Roig (plaça de les Rodes, 23 h); la rua de nit, que anirà de la plaça de les Rodes fins al recinte de Barraques (00.30 h) i, per acabar, la festa de disfresses (Barraques, 2.30 h).

En la presentació del programa, el regidor Jordi Bosch va fer notar la implicació de diferents àrees de l’Ajuntament, així com entitats de lleure i les AMPA de les escoles. D’altra banda, Bosch va fer una crida al civisme.

El grafisme i el joc virtual l’ha confeccionat l’estudi de disseny banyolí Creative Corner.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida