Societat

Els primers preparatius de la mostra ja es van iniciar al mes de gener

Més d’un miler de voluntaris que s’activen amb antelació

Qui ho prova un any ja no ho deixa i hi torna. És una activitat que enganxa. Ens sentim orgullosos de poder mantenir-ho

Les flors arriben dos o tres dies abans de l’obertura de les mostres al públic. És el punt àlgid de tot un procés de preparació que s’ha iniciat mesos abans i que mobilitza més d’un miler de voluntaris entorn d’associacions com ara Amics de les Flors, Amics de la Girona Antiga i Amics dels Jardins Històrics. A partir d’aquestes entitats els voluntaris es reparteixen en funció de les necessitats i especificitats de cada un dels 160 espais visitables que conformen l’exposició. No tots els muntatges requereixen el mateix nombre de persones treballant-hi, a tall d’exemple l’escenografia d’enguany a les escales de la catedral haurà necessitat una seixantena de persones treballant-hi per a la seva realització.

Els primers preparatius, però, ja es van iniciar a partir del mes de gener. És el moment en què es comencen a recollir idees, propostes i dibuixos d’exposicions; algunes ja estan pensades per a un espai en concret de la ciutat, i d’altres es debaten i se’ls busca el lloc més idoni a través d’una comissió que ho avalua. La major part dels espais d’exposició ja són coneguts, però és el moment també en què algú pot pensar en un possible nou racó de la ciutat que podria ser l’escenari d’un muntatge floral. I és que no només es pensa a sorprendre els visitants forasters sinó els mateixos gironins, que possiblement descobriran una nova faceta de la seva ciutat.

Mesos abans també cal preocupar-se del material i dels suports necessaris per als muntatges, en coordinació amb les brigades dels serveis municipals. “Tot es recicla, mirem de què disposem i com i a quin lloc ho podrem reutilitzar”, expliquen fonts de les entitats. Els últims dies són els de més nervis per les inquietuds de si arriben les flors en els terminis previstos i si seran tal com s’havien esperat. Són els dies de més treball però també de més il·lusió per als voluntaris.

La feina no acabarà amb l’obertura al públic perquè durant tota la durada de l’exposició cada espai tindrà assignats responsables que vetllaran pel manteniment i el reg de les instal·lacions, també amb un paper important en aquest cas de les brigades de jardineria municipal. La implicació dels voluntaris és un dels elements clau de l’èxit de l’exposició.

“Qui ho prova un any ja no ho deixa i hi torna, és una activitat que enganxa”, comenten fonts de les associacions, i hi afegeixen que enguany mateix s’han presentat més voluntaris i joves per col·laborar i per als quals es busca el lloc i la tasca on hi ha més necessitats. L’explicació de tot aquest afany de col·laboracions voluntàries, la donen les mateixes persones implicades: “Ens sentim superorgullosos de com es va iniciar tot, de com s’ha anat ampliant a tota la ciutat i ara de poder mantenir-ho al llarg de tots aquests anys.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona