Societat

“El futur d’Igualada ha de passar pel barri del Rec”

L’arquitecte Xavier Andrés dissenya un hotel a sobre del restaurant del seu germà, el xef David Andrés

L’avi del Xavier i el David Andrés era adober i ells porten la pell a l’ADN. Ja fa sis anys que l’arquitecte i el cuiner van sumar esforços i creativitat i van rehabilitar un antic magatzem del segle XIX per obrir un restaurant. El nom, Somiatruites, ja era prou explícit. Ara, han volgut donar una volta de rosca i han obert un hotel a sobre del restaurant. “Ho hem fet amb la voluntat de quedar-nos a Igualada. Per això hem escollit aquest espai, perquè tenim clar que el futur d’Igualada ha de passar necessàriament pel barri del Rec”, subratlla el Xavier.

No sembla una tasca fàcil, però l’èxit que ha tingut el restaurant els ha animat a seguir endavant. “El Rec té un passat industrial molt potent. I encara aquí es fa la millor pell del món, però hi ha moltes fàbriques abandonades on es podrien fer coses. El que cal és un desenvolupament urbanístic diferent, però és complex i actualment no és fàcil engegar projectes”, afegeix el Xavier.

Tant el restaurant com ara l’hotel s’han fet seguint els principis de sostenibilitat. Emmirallant-se en la història del barri adober, la pell i la fusta tenen un paper preponderant, “La pell és als sostres, a les cadires, als sofàs, però també als llums, les gelosies que cobreixen les finestres de les habitacions imiten els assecadors de la pell..”, explica l’arquitecte, que ha volgut també buscar la comunió amb l’entorn i la proximitat del riu Anoia per convertir la coberta de l’edifici hoteler en un hort de 400 metres quadrats. “Hem volgut fer un espai integrat al barri i a l’entorn amb la confiança que pugui ser una espurna per a la futura i necessària transformació del barri del Rec.”

La sostenibilitat es veu en mil i un detalls. No només amb l’hort, que també fa d’aïllament tèrmic, sinó en el control solar de les habitacions, pensades com una sala d’estar transformable on poder reunir-se, esmorzar, treballar o descansar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà