Societat

El seguiment de la vaga docent no arriba a l’11%, segons la conselleria

Educació diu que els mestres han entès que “no és el millor moment”

La secretària general, Núria Cuenca, apunta que és una de les aturades amb menys seguiment dels últims temps, tenint en compte que l’han convocada tots els sindicat

La Conselleria d’Educació ha xifrat la vaga de mestres i professors dels centres públics en el 10,77% a tot Catalunya, uns 7.868 docents, cosa que suposa un dels seguiments més baixos dels últims temps, segons la secretària general, Núria Cuenca, que ha recordat que l’aturada estava convocada pels sis sindicats representatius. Segons Cuenca, la majoria de docents han “entès que no era el millor moment” per fer la vaga, ja que les seves reivindicacions no es poden atendre mentre hi hagi pròrroga pressupostària.

Amb dades del 87% dels centres, i per territoris, el de més seguiment ha estat la ciutat de Barcelona, amb un 16,3%, seguit del Baix Llobregat, amb un 14,3%, i el Vallès Occidental, amb un 14,02%. El Maresme-Vallès Oriental ha tingut un seguiment del 13,3%, i la resta de comarques de l’àrea metropolitana han arribat a l’11,9%. Les comarques centrals han tingut un seguiment del 6,93%, Girona, un 7,77%, Lleida, un 3,32%, Tarragona, un 7,84%, i l’Ebre, un 6,26%.

Per això, Cuenca ha dit que hi ha hagut “molt poc” seguiment i ha tingut “poca incidència” en el sistema educatiu, a més de ser la vaga “menys significativa” d’aquesta legislatura, recordant l’11,7% de seguiment de la del novembre del 2018, convocada per tres sindicats, un 28,73% de seguiment en la vaga general sobiranista del febrer passat i un 10,24% en la vaga feminista del 8 de març.

Per això, ha agraït el compromís diari del professorat i també que hagin entès que les reivindicacions, sobretot recuperar una hora lectiva menys a la setmana, arriben en un “moment complicat de pròrroga pressupostària, ara no és el millor moment”. Per això, Cuenca ha dit que seguiran parlant, perquè comparteixen en bona part les reclamacions, i la prioritat del departament és millorar les condicions laborals dels docents però també millorar l’atenció a l’alumnat, amb l’atenció directa, la inclusió i altres mesures que “milloren el sistema”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona