Societat

Col·lapse per la coincidència de les vagues del metro i FGC

La mobilitat es va complicar a hores punta i van regular els accessos a la línia 5 del metro

La d’ahir era la setena aturada parcial al metro, la propera és aquest divendres

La coincidència de les vagues al metro de Barcelona i a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va complicar ahir la mobilitat a Barcelona amb més aglomeracions i retards de l’habitual. La nova jornada de vaga convocada pels sindicats, contra la gestió de l’empresa en la crisi de l’amiant, va reduir el servei habitual dels combois fins a un 40%, en aplicació dels serveis mínims. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va haver de regular de bon matí l’accés a les andanes per acumulació de gent a les parades de la Sagrera i Sagrada Família, a la línia 5 del metro, direcció a Cornellà. També es van registrar incidències de bon matí a la línia 1 i el servei de la línia 3, on la presència de grafiters va provocar retards de 10 minuts.

Molts passatgers van mostrar el seu cansament per les nombroses jornades de vaga convocades al metro, fet que els obliga a anar amb més temps a les estacions per no arribar tard a la feina i tot i així han de viatjar “com sardines” dins els combois dels serveis mínims que van col·lapsats de passatgers.

La d’ahir era la setena jornada de vaga parcial al metro i els sindicats mantenen l’aturada anunciada per aquest divendres. Des de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ja van advertir que amb les protestes dels treballadors, no podien garantir el dret a la mobilitat dels ciutadans en les hores punta i recomanen utilitzar altres mitjans de transport alternatius als usuaris.

Els sindicats denuncien que la direcció de TMB “continua provocant la incertesa de la plantilla en minimitzar l’abast, les conseqüències i els problemes per a la salut que comporta l’ús de l’amiant”. Per la seva banda, l’empresa assegura que les protestes dels treballadors són del tot “innecessàries” i es defensa assegurant que ha respost a aquesta crisi d’una manera “diligent i responsable” i que està actuant d’acord amb la normativa de prevenció i salut laboral. En aquest sentit, cita la Inspecció de Treball i Seguretat Social que desestimava dues denúncies del comitè d’empresa. En concret es rebutja que TMB tingui l’obligació de rentar la roba de treball del personal de manteniment del metro, per l’absència d’exposició a les fibres d’amiant en els tallers i altres dependències.

La vaga a TMB coincidia ahir amb una nova jornada de protesta convocada pel sindicat Semaf a FGC per reclamar millores en les condicions de treball i en formació i salut laboral, entre d’altres. Les aturades van afectar les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat, que ahir, igual que divendres passat, oferien la meitat del servei entre les 07.00 i les 09.00, i entre les 17.00 i les 19.00 hores.

LES XIFRES

40
És el percentatge dels serveis mínims establerts a les aturades de matí i de tarda al metro
20
És el percentatge dels serveis mínims que fan els combois a partir de les 21.35 i fins a les 23.35

LA DATA

24.05.19
La propera convocatòria de vaga anunciada pels sindicats que afectarà els usuaris del metro


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica a l’Alt Empordà el nombre de diagnòstics d’AOS severa en sis anys

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT