Societat

Més recursos per becar les colònies de 10.000 infants

Fundesplai i Pere Tarrés augmenten els ajuts a les famílies en situació de risc de pobresa

Les dues entitats ofereixen la possibilitat de fer activitats de lleure a l’estiu a cent mil nens i joves

Les dues entitats sense ànim de lucre que organitzen més activitats infantils d’estiu no deixen d’incrementar els recursos perquè ningú es quedi sense plaça per motius econòmics. Seran uns 10.000 infants en risc de pobresa que gràcies a les dues entitats podran participar en activitats de lleure aquest estiu. Fonts de les dues entitats coincideixen que és durant els mesos d’estiu quan, finalitzat el curs escolar, aquests infants i joves deixen de rebre suport de centres socioeducatius i si la família no disposa de recursos la majoria passen molt de temps sols a casa sense la supervisió d’un adult i molts dels hàbits treballats durant l’any es perden.

El director de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, recordava en la presentació de la campanya Cap infant sense colònies que avui en dia encara “un de cada quatre nens a Catalunya no participa del lleure educatiu”. A través de les aportacions que fan empreses, particulars i organitzacions, l’entitat calcula superar la xifra dels 4.020 infants becats de l’any passat i arribar a unes 4.500 famílies. L’assignació de beques es fa segons la renda disponible i el risc d’exclusió social de les famílies sol·licitants. Pere Tarrés preveu destinar més d’un milió d’euros a la campanya, un 5% més del que hi va assignar l’any passat. L’entitat ofereix a més de 30.000 infants i joves l’oportunitat de participar en activitats de lleure com ara les colònies, els casals o els campaments. L’entitat compta amb una xarxa d’un centenar de cases de colònies i albergs.

En un context en què prop del 30% dels infants a Catalunya viuen en risc de pobresa, Fundesplai també preveu atorgar 5.500 beques, un 3,6% més que l’any passat, perquè els infants en situació vulnerable tinguin l’oportunitat de marxar de colònies. L’entitat preveu ampliar l’oferta de places i arribar a 72.000 persones per a la campanya d’estiu oferint 1.300 activitats, entre colònies, casals, estades familiars i camps de treball per als joves majors de 14 anys. Les activitats que es proposen aquest estiu van des dels casals arqueològics fins als d’història per a joves, campus de periodisme o campaments de voluntariat ambiental.

“Educar en el lleure no és un luxe, és un dret i s’ha de fer el màxim perquè ho puguin gaudir”, remarcava la directora de comunicació i relacions de Fundesplai, Núria Valls, que destacava el paper que tenen els monitors en la campanya de captació de fons Encerta l’estiu - Un estiu per a tothom. “Ningú millor que ells entenen i poden denunciar la injustícia que representa que hi hagi joves que no hi puguin participar”, comentava Valls. Fundesplai disposa d’una xarxa de 28 cases de colònies, albergs de natura i terrenys d’acampada.

LA XIFRA

102.000
Són les places que s’ofereixen aquest estiu entre les dues entitats de lleure per a infants i famílies

LA FRASE

Educar en el lleure no és un luxe, és un dret i s’ha de fer el màxim perquè ho puguin gaudir
Núria Valls
directora comunicació fundesplai


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA