Societat

Preparatius per a la quarta travessa solidària Oncoswim

La prova, entre l’Estartit i Calella i amb 20 equips inscrits, i la milla solidària tenen lloc dissabte, dia 1

Un total de 20 equips s’han inscrit per participar aquest any en la travessia solidària Oncoswim, una nedada de 30 quilòmetres entre l’Estartit i Calella que tindrà lloc per quart cop dissabte vinent, 1 de juny. Fins ara s’han recollit prop de 25.000 euros per a la investigació del càncer de mama triple negatiu, pendents de la Milla Solidària, la versió curta d’1,5 quilòmetres i més popular, que faran el mateix dia a la tarda entre Llafranc i Calella.

Quatre membres del CN Radikal Swim, que cada any participen activament en l’organització i la logística de la prova i que, per tant, no poden competir, faran avui el recorregut per primera vegada. Dani Serra, Sergi Roure, Àlex Amorós i Gerard Alemany són els quatre integrants de l’equip, batejat amb el nom de Radikal Swim pel Triple Positiu, que d’aquesta manera també aportaran el seu gra de sorra econòmic.Tot el que es recull amb l’Oncoswim i la Milla Solidària es destina a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves i que representa un 20% de tots els càncers de mama diagnosticats. Des de la primera edició, s’ha aconseguit recollir 50.000 euros per a aquesta recerca, en la qual participa un equip d’investigadors multidisciplinari de la UdG, l’Institut Català d’Oncologia i l’hospital Dr. Josep Trueta.

Un repte esportiu exigent
L’esperit del repte esportiu Oncoswim continua essent el mateix que en les edicions anteriors. Els equips poden triar entre dues modalitats: relleus (com a mínim un membre de l’equip haurà d’estar sempre a l’aigua) o en grup (els quatre nedadors fan tot el recorregut junts i compten amb un cinquè integrant de l’equip que fa tasques de suport a l’embarcació). Els equips participants tindran un temps màxim de 12 hores per finalitzar la prova, per motius de seguretat. Es tracta d’una prova exigent físicament, motiu pel qual els participants han d’acreditar que tenen capacitat per realitzar-la, és a dir, que han de ser capaços de fer 3.000 metres en piscina en menys d’una hora. Durant la travessia, els equips aniran acompanyats en tot moment per una embarcació amb patró, i també hi haurà altres embarcacions i caiacs que faran seguiment durant el recorregut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA