Societat

Societat

La Devesa, espai de jocs

canvi de lloc

Ludivers trasllada el seu tauler de joc als jardins de la Devesa en la seva sisena edició

El temps dona una treva i un públic sobretot familiar omple les sis zones del festival

El festival del joc i de les cultures de la imaginació Ludivers ha convertit des de divendres i fins avui els jardins de la Devesa de Girona en un gran espai de joc, exemplificant perfectament què es vol dir quan es parla de dotar el gran parc urbà de Girona de vida i activitat, que esdevingui una zona lúdica per als gironins. Sobretot famílies amb nens, però també grups d’amics joves i adults omplien ahir al migdia les sis àrees en què es divideix el festival, especialment l’anomenat planeta Juganer, una zona plena de taules on esplaiar-se de manera gratuïta amb jocs d’estratègia, de sort, de construcció, tant tradicionals com moderns, tant infantils com per a adults... El temps va donar una treva –no hi havia pla B de traslladar-ho a un altre lloc en cas de pluja ni tampoc previsió d’ajornar-ho a cap altra data– i el festival, que s’està convertint en tota una tradició per als aficionats al món del joc i també per a algunes famílies gironines, va viure un dia de molt públic i activitat.

Aquesta és la sisena edició del festival Ludivers –organitzat per l’Ajuntament de Girona, a través del centre cívic Barri Vell-Mercadal i l’entitat Ludus Mundi– i fins ara s’havia fet a la plaça U d’Octubre del 2017 (antiga plaça Constitució), un espai cèntric però menys agradable que els jardins de la Devesa: a més del paisatge, el parc ajuda a una bona temperatura, ja que algun altre any havia fet molta calor i a la plaça no hi havia massa ombra, i ahir els plàtans pal·liaven les quatre gotes que queien de tant en tant. A més, les zones de joc es complementaven amb una zona gastronòmica, on es podia menjar alguna cosa ràpida o prendre alguna beguda, i també amb la proximitat de la Rosaleda, marc aquest any de l’apartat de xerrades del Ludivers. A més del planeta Juganer, també els altres cinc planetes de joc del festival tenien ahir una notable presència de públic, sobretot els tallers del planeta Articiència, l’apartat de noves tecnologies, videojocs i realitat virtual del planeta Click&Dit, i la zona de lectures de les biblioteques del planeta Imaginari. També destacaven els satèl·lits, una novetat d’aquesta edició. Són activitats complementàries al festival, com ara un camí sensorial, una pista d’aventures i un espai de drons. També hi ha una zona dedicada a espectacles paral·lels al festival, però ahir al migdia no n’hi havia cap de programat.

El festival Ludivers creix, es fa gran i estrena nous emplaçaments, però amb el mateix esperit juganer de sempre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona