Societat

Gran afluència de públic en el “dia estrella” de l’Aplec del Caragol sota una calor sufocant

És la primera jornada en què els collistes passen el dia a l’Aplec, on estan previstes activitats infantils,concursos i concerts

Lleida encara el dissabte d’Aplec del Caragol, el dia “estrella”, segons ha dit el president de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol, Ferran Pérdrix, després d’engegar la festa aquest divendres al vespre amb el ‘Caragolasso’. El recinte ha registrat les primeres hores del dissabte una gran afluència de públic sota una calor sufocant.

Les colles han viscut la primera nit de festa i encaren la jornada amb el dinar i una tarda plena d’activitats infantils. El matí de dissabte ha començat amb els esmorzars que elaboren els collistes i seguidament, al migdia, s’ha fet l’ofrena floral a l’estàtua de Manolo Calpe, impulsor de la festa. El president de la Federació de Colles de l’Aplec, Ferran Pérdrix, ha explicat que la primera jornada s’ha viscut sense incidències “destacables” i que el divendres s’ha convertit en “el dissabte de fa uns anys”, en relació a la gran afluència de gent.

Pérdrix també ha destacat que el temps acompanya “massa i tot”, referint-se a les altes temperatures d’aquest dissabte i també les previstes per aquest diumenge. El president ha assegurat que la salut de l’Aplec és de “ferro”, ja que és l’any amb més collistes, un total de 13.500, tot i que no ser el que té més colles. En total, n’hi ha 107, de les quals dues són noves.

En relació a l’espai que ocupa l’Aplec, el recinte dels Camps Elisis, Pérdrix ha dit que l’objectiu és donar els mateixos serveis a totes les colles i que si en un futur es plantegés millorar el recinte seran els primers en explicar les seves necessitats. “Que la festa està viva i vol créixer està clar, però ens hem d’adaptar al recinte que la ciutat ens dona”, ha puntualitzat. Aquest dissabte al matí s’ha fet l’ofrena floral en homenatge als collistes desapareguts davant l’estàtua de Manolo Calpe, impulsor de la festa.

L’Aplec dels visitants

Des de l’organització han explicat que s’espera la visita d’unes 200.000 persones al llarg de tot el cap de setmana. És el cas d’Antonia Robles, veïna de Vilanova i la Geltrú, que ha explicat que fa quatre anys que no es perd aquesta festa. Robles ha destacat la “germanor” com a tret característic de l’Aplec.

Robles, que ha vingut amb el seu marit, ha viatjat amb tren fins a Lleida i ha reservat hotel per dormir a la ciutat i poder gaudir de tots els moments de l’Aplec. “Ens quedem a la ballaruca de la nit”, ha compartit.

Els collistes es passen el dia cuinant, primer l’esmorzar, després el dinar i per la tarda toca preparar el sopar. Així ho ha relatat l’Isaac, membre de la Colla Pirates, que ha definit el menjar i la mateixa colla com els motors que fan funcionar l’Aplec.

“La nit va anar bé, vam preparar sopar amb molta col·laboració i ara estem fent el mateix amb el dinar”, ha explicat aquest collista. Els Pirates han incorporat enguany uns altaveus a l’interior de la colla per poder allargar la festa i la música en el seu espai de reunió dins de l’Aplec.

Aquest dissabte a la tarda, els espectacles infantils seran protagonistes i també l’enlairament d’un globus des del marge dret del riu Segre per veure l’Aplec des de l’aire.

A partir de les deu de la nit tindrà lloc el sopar de colles que donarà pas a la darrera nit d’Aplec. Aquest diumenge al matí, les colles sortiran dels Camps Elisis en rua pels carrers de la ciutat i encararan les darreres hores de la festa gastronòmica per excel·lència a les Terres de Ponent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona