Societat

Prop de la meitat dels majors de 65 anys utilitzen Facebook i WhatsApp per combatre la soledat

Segons un estudi, el 67% de les persones grans se senten soles

El 44% de la gent gran, majors de 65 anys, veuen les xarxes socials com el primer instrument per no sentir-se soles. Majoritàriament utilitzen Facebook i Whatsapp per connectar-se amb el seu entorn. Les trucades als familiars i amics són la segona via, amb un 23% dels casos. Així ho demostra l’estudi ’La soledat de les persones grans’, elaborat per l’Associació Serveis Integrals per a l’Envelliment Actiu (SIENA) i promogut per Mémora, que xifra en un 67% les persones majors de 65 anys que se senten soles, un percentatge més acusat en el cas dels homes vidus, que arriba al 89%. L’informe s’ha presentat aquest dimecres en el marc de la Fira Gran que enguany arriba a la 21a edició amb 450 activitats gratuïtes i l’objectiu de superar les 30.000 visites.

L’estudi també demostra que el 15% de la gent gran fa cursos presencials fora de casa, va al gimnàs, se’n va a la plaça del poble o al mercat, centre cívic o a la biblioteca per interaccionar amb la resta de les persones i evitar la soledat. Només un 18% de les persones grans no utilitza cap d’aquestes opcions perquè assegura no sentir-se sol.

La soledat entre les dones és més acusada entre les separades, un 78% assegura que s’ha sentit sola, un percentatge similar en vídues, un 7%. Així, l’enquesta demostra que les dones participen més activament en les activitats del seu entorn i que tenen una xarxa social més variada.

Pel que fa a les vacances, el 69% de les persones enquestetes assegura que en farà aquest estiu i només un 31% assegura que es quedarà a casa. D’entre les que no en faran, el 33% és per motius econòmics i un 23% per no molestar o per no saber amb qui anar-hi.

L’enquesta s’ha fet a 864 persones majors de 65 de Catalunya durant els mesos d’abril i juny d’enguany i s’ha presentat aquest dimecres durant la inauguració de la FiraGran, un saló que arriba a la 21a edició. Estarà obert fins dissabte a les Drassanes de Barcelona amb 450 activitats gratuïtes, com ara una gran caminada, una trobada sardanista o un festival de corals.

El certamen també premia aquest any Ventura Pons, Federico Mayor Zaragoza i Joan Majó amb els premis Fundació FiraGran 2019. Llum Delàs, recollirà el guardó per la seva dedicació a favor de la gent gran desfavorida i a l’Associació Dret a Morir Dignament a Catalunya. El guardó que reconeix una iniciativa a favor de la gent gran és per a Age Plataforme Europe, programa de la Unió Europea que lluita en contra de la discriminació de la gent gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES